Економіка

«Житомиробленерго» - у десятці енергетичних підприємств України, які найбільше підвищили тарифи

30 March 2016, 12:49

Компанія «Житомиробленерго» опинилася на 10 місці серед енергетичних підприємств України, які у 2015 році найбільше підняли тарифи на передачу електроенергії.

Про це з посиланням на аналіз рішень Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляють Наші гроші.

«У 2016 році в Україні значно підвищились тарифи на передачу електроенергії, однак зростання було нерівномірним для різних обленерго», - відзначає видання.

Зокрема, ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» опинилося на 10 місці з рівнем зростання тарифів на передачу електричної енергії 1 класу напруги – на 48,8%, 2 класу напруги – на 50,1% за рік.

Найбільше зросли тарифи для обленерго, які займаються поставками електроенергії у зоні АТО. Лідером подорожчання виявилось ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» Констянтина Григоришина. По 1 класу е/е (доставка промисловим споживачам) тариф виріс у 3,6 рази, по 2 класу е/е (для населення) – майже у два рази.

«Схожа ситуація у «ДТЕК Донецькобленерго» Ріната Ахметова, проте для них тарифи зросли дещо менше – у півтора рази. Також у першій п’ятірці по зростання знаходяться «Вінницяобленерго» і «Київенерго» Ахметова, яким тарифи по різним класам підняли на 53-72%, що більше від зростання тарифів для обленерго в середньому по Україні», - пишуть Наші гроші.

Найнижчі тарифи на передачу електроенергію – у компаній «Одесаобленерго», «Прикарпаттяобленерго» та «Дніпрообленерго».

З 1 січня 2015 року по 1 січня 2016 року Нацкомісія тричі підіймала тарифи. Питанням тарифів у НКРЕКП вже рік займається Борис Циганенко, колишній директор ТОВ «Енерджи консалтинг» з групи Григоришина, - відзначає видання.

Як повідомляв Житомир.info, «Житомиробленерго» попередив населення про підвищення з 1 березня 2016 року тарифів на електричну енергію для населення.

Тарифи станом на початок 2015 і початок 2016 років, таблиця НКРЕКП:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі