Місто

У житомирському дитсадку зафіксований ще один випадок захворюваності на гепатит А

31 March 2016, 11:43

Станом на 31 березня у житомирському дитячому садочку №27 зафіксовано 5 випадків захворюваності на вірусний гепатит А.  Діти, які захворіли, з однієї групи.

Про це 31 березня розповів головний лікар центральної дитячої міської лікарні Володимир Башек під час наради заступника міського голови Матвія Хренова з лікарями та представниками СЕС.

«Вчора, 30 березня, близько 17.00 захворіла ще одна дитина. Вона була виявлена не під час звернення до лікаря, а під час огляду дітей. Перша дитина з цієї групи захворіла 18 лютого. В групі навчається 18 дітей. З них навчання відвідують 5-8. Через пересторогу, батьки лишають дітей вдома. Хворі діти забезпечені за бюджетний кошт медикаментами. Хворі перевіряються. В садочку проводиться дезінфекція. Всі діти, які оглянуті – здорові. Ми запросили батьків з дітьми, аби взяти кров на маркери гепатиту А. Поки що їх прийшло 15», – зазначив Володимир Башек.

За попередніми даними перша дитина захворіла не в садочку. 

«Скоріш за все,  дитина захворіла вдома і принесла цю інфекцію в садочок, і таким чином заразила інших дітей. Ситуація знаходиться під контролем, не потрібно піднімати паніку», – сказав заступник міського голови Матвій Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, у житомирському дитсадку на Мар’янівці зафіксували спалах вірусного гепатиту А.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі