Події

У Житомирській області поліцейські з Нацгвардією затримали 15 бурштинокопачів

31 March 2016, 14:40

Під час відпрацювання території Олевського району Житомирської області рейдові групи поліцейських і нацгвардійців завадили потенційним копачам здійснити незаконний видобуток бурштину.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Дві групи підозрілих осіб було виявлено рейдувальниками у лісовому масиві поблизу с. Обища Олевського району. На їх протиправну діяльність вказували специфічні знаряддя, серед яких і мотопомпа. Як встановили правоохоронці, серед підозрілих чоловіків жителі Київщини, Овруцького, Олевського та Ємільчинського районів Житомирщини. Усіх 13 чоловіків були доставлені до місцевого відділення поліції для з’ясування усіх обставин. З місць подій поліція вилучила ВАЗівку та знаряддя незаконної діяльності копачів», – йдеться у повідомленні.

За вказаними фактами розпочаті розслідування.

Також до чергової частини Олевського ВП ГУНП надійшло повідомлення про підозрілих осіб, помічених неподалік с. Шебедихи в урочищі «Корабель». В ході перевірки цієї інформації правоохоронці затримали автомобіль «Москвич», у якому знаходилися 2 жителів Ємільчинського району. Нині триває перевірка щодо причетності їх до здійснення незаконного видобутку сонячного каменю.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області та Києві під час обшуків СБУ вилучила понад 200 кг «сонячного каміння».

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі