Місто

Житомирські фігуристи провели показові виступи через закінчення тренувального сезону і закриттям ковзанки

2 April 2016, 15:58

2 квітня на льодовій арені «Глобал ICE» в Житомирі вихованці Української Федерації фігурного катання на ковзанах провели показові виступи у зв'язку із закінченням тренувального сезону і закриттям ковзанки.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського обласного відділення Української федерації фігурного катання  на ковзанах.

«Спортсменами презентували програми, які протягом сезону команда Житомирщини представляла на багатьох змаганнях в Україні та виборювала призові місця. Глядачі отримали задоволення від гри на саксофоні Сергія Яроменка та насолодилися виступом вже відомої на Житомирщині фігуристки Валерії Тригубець», – йдеться у повідомленні.

Житомирське обласне відділення Української федерації фігурного катання на ковзанах максимально зацікавлене в розвитку цього спорту на Житомирщині. За кілька років безперервної участі в аматорських змаганнях місцеві фігуристи здобули більше 50 медалей за призові місця і набули неабиякого досвіду.

Про це розповіла голова Житомирського обласного відділення Української федерації фігурного катання на ковзанах Олена Кропачова.

«Ми вже «переросли» тренування під час сеансів масового катання, коли на ковзанці одночасно знаходиться кілька десятків людей. За таких умов просто неможливо працювати в напрямку спорту. Зараз потребуємо спортивних умов на якісному великому майданчику. Це має бути льодовий палац,  де б могли тренуватись фігуристи, хокейні клуби, і була б можливість проводити змагання, чемпіонати міста тощо. Таким чином ми зможемо залучати молодь, щоб цей спорт став масовим.  В багатьох містах України, де є льодові арени, є велика проблема зі спеціалістами. Ми ж працюємо з «величиною» у фігурному катанні. Це майстер спорту СРСР, багаторазова чемпіонка України із досвідом у фігурному катанні 45 років, суддя міжнародної категорії Світлана Яромова. Сьогодні нам фактично не вистачає лише бази для тренувань», – сказала Олена Кропачова.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські спортсмени вибороли 4 призових місця на відкритих змаганнях із фігурного катання на ковзанах «Крок до перемоги», що 25-26 березня відбулися в місті Івано-Франківськ.

Прес-служба Житомирського обласного відділення Української федерації фігурного катання  на ковзанах

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі