Суспільство

Головний біль – причини та лікування

4 April 2016, 09:00

На землі навряд чи знайдеться людина, яка жодного разу не стикалась з головним болем та проблемами зі спиною. Так склалося, що інтенсивність ритму нашого життя, часто не залишає часу не тільки для регулярних занять спортом, а навіть для самих мінімальних фізичних навантажень, які так необхідні людському організму для «нормального» функціонування.

Ніхто не буде заперечувати, що серед найрізноманітніших неврологічних захворювань перше місце посідає головний біль.

- Найчастішими його причинами є:

- Мігрень;

- Неврити, невралгії;

- Остеохондроз шийного відділу хребта.

Найбільш поширеним типом головного болю є мігрень. В основі цього захворювання лежить спазм мозкових судин та зменшення мозкового кровообігу, тому це захворювання характеризується нападами інтенсивного пульсуючого головного болю з ознаками нудоти, блювання, світобоязні та звукобоязні.

Важливо знати, що часті напади сприяють розвитку дрібного ішемічного інфаркту мозку, що веде до атрофії клітин і негативно впливає  на стан здоров’я людини.

Класичний напад складається з декількох станів: фаза передвісників, фаза аури, больова фаза та стан після нападу.

Причиною виникнення нападу мігрені можуть бути провокатори: їжа, алкогольні напої, ліки, запахи, зміна погоди, недолік або, навпаки, надлишок сну.

Ще одним типом  головного болю є неврити – це запальний процес, що виникає у периферичних нервах. Частою причиною невритів є переохолодження, інфекційні та системні захворювання. Прояви невриту залежать від характеристики ураженого нерва, можуть включати біль, парестезії, порушення чутливості у зоні іннервації відповідного нерву, парез, параліч, атрофію м’язів, зникнення периферичних рефлексів.

Часто головний біль виникає і при остеохондрозі шийного відділу хребта, яким страждає близько 85% населення планети. Біль з’являється через спазм м’язів, шиї, здавлення нервів, артерій та розростання кісткової тканини збоку від хребців.

Такий біль має приступоподібний характер з відчуттям важкості, що посилюється при рухах головою, відчуттям оніміння пальців та язика. Біль не зменшується після прийому великих доз знеболюючих препаратів, що в результаті призводять до неврозів, депресій, підвищення артеріального тиску, втрати працездатності.

Враховуючи все вище перелічене, можна зі 100% впевненістю сказати, що головний біль часто зовсім не проста річ, на яку можна «махнути рукою» та запити пігулкою. Головний біль-це сигнал і щоб знайти причину та ефективно допомогти, потрібно прикласти чимало зусиль.

Визначити причину та усунути головний біль допоможуть досвідчені лікарі центру «Відновлення».

Звертайтесь за кваліфікованою допомогою до спеціалістів центру здоров’я «Відновлення», які проведуть комплексне обстеження та лікування з індивідуальним підходом, саме до вашого виду головного болю. Це дійсно заощадить ваші сили, кошти та час.

Центр здоров’я «Відновлення» знаходиться за адресою: місто Житомир, вулиця 1 - Травня 20, телефон +38 (0412) 46-40-73; +38 (068) 073-58-60. Додаткова інформація на сайті www.reabilitacia.zt.ua

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я

Ліцензія № 659 від 8 жовтня 2015 року

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі