Суспільство

У Житомирській області школярі на місці сміттєзвалища заклали парк

4 April 2016, 10:16

У Новоград-Волинському районі Житомирської області школярі разом з громадськістю на місці сміттєзвалища вирішили закласти парк.

Про це Житомир.info розповіла кандидат економічних наук, доцент кафедри інноваційного підприємництва та інвестиційної діяльності Житомирського національного агроекологічного університету Марія Плотнікова.

«Це несанкціоноване звалище, яке влаштували люди. На тому місці колись було село Максимівка, і виникла ініціатива на тому місці створити парк на честь того села. Це підтримано сільською радою, за згодою райадміністрації, і діти самі, у вихідний день вийшли, і самі поприбирали. Також виникла ініціатива, що вони зроблять екологічний гурток, або якусь студію, де вони будуть робити подібні речі по облаштуванню територій власних подвір’їв, села. Щодо села, то десь відразу після війни його не стало, там є поодинокі хати, але територія відкрита», – розповіла Марія Плотнікова.

Під час проведення акції було висаджено понад 2 тисячі саджанців модрин, сосен та інших дерев.

«Продовжуватиметься закладання парку й надалі, а також буде здійснено закладку «Школи Щастя». Вона міститиме живі класи просто неба з вишневих, яблуневих, сливових, грушевих та інших видів плодових та неплодових дерев, що дозволять створити не тільки окрасу поліського краю, але й стане основою біосферного заповідника, просвітницьким екологічним центром, де розширюватиметься світогляд та знання людей щодо нашої радної Землі», – сказала Марія Плотнікова.

Силами мешканців поселення, гостей району, школярів Несолонської СШ І-ІІ ступенів проведено роздільне сортування та ліквідація несанкціонованого звалища на території сільської ради.

Фото Марії Плотнікової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі