Події

У Житомирській області селяни вчинили самосуд над злодієм, який застрелив 25-річного чоловіка

4 April 2016, 16:15

У с. Головки Малинського району Житомирської області 3 квітня від вогнепального поранення загинув 25-річний чоловік. Хлопець, несподівано повернувшись додому, застав там під час вчинення крадіжки молодика, якому їх родина тимчасово надала притулок. Злодій вистрелив у господаря з щойно вкраденого карабіну.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Події розгортались у домогосподарстві 47-річного жителя с. Головки. У цьому ж будинку проживав і його 25-річний син. А з 28 березня в оселі з’явився постоялець – 36-річний молодик, який цього дня звільнивсь з місць позбавлення волі. Дати йому тимчасовий притулок господаря будинку попросив односельчанин, запевнивши, що хлопець адекватний і хоче адаптуватись до нормального життя. До постояльця поставились з розумінням. Напередодні фатальних подій у суботу затопили баню й зібрались родиною – у господаря ще 2 дорослих молодших синів, які проживають окремо. Спокійно разом з гостем обговорили можливість підшукати йому роботу та місце для постійного проживання.

А 3 квітня господар поїхав у справах в сусідній район. Старший син займався по господарству. Ситуація набула несподіваного розвитку, коли постоялець став вимагати у нього ключі від батьківської «Ауді», що стояла у дворі, нібито з’їздити в магазин (розташований за кількасот метрів від садиби). Хлопець відмовив та продовжив свої справи – поїхав підводою на поле. За попередньою інформацією, чоловік повернувсь досить швидко і застав у будинку гостя, який нишпорив по кімнатам, у руках у нього був карабін, що до того лежав у замкненому сейфі.

За словами очевидців, вони почули постріл близько 16.00. Першим до садиби дістався один з молодших синів, який був неподалік. Чоловік застав на подвір’ї недавнього знайомого, який сидів за кермом «Ауді» і щосили газував, намагаючись виїхати. Хлопець кинувся до водія і встиг за мить до ще одного пострілу вихопити з його рук карабін, направлений на нього. У цей час на шум до двору підбігло ще кілька односельців, які допомогли зупинити постояльця. Зрозумівши, що його викрито, той почав вириватись. Скориставшись моментом, коли чоловіки шукали у будинку старшого із братів, затриманий таки зумів втекти. Втім, хоч і на околиці села, але люди його наздогнали. У цей час у дворі знайшли тіло старшого з братів з вогнепальним пораненням, несумісним із життям.

Розгнівані селяни передали затриманого працівникам прибулої слідчо-оперативної групи Малинського відділення поліції. Його доставили до медичного закладу, де у нього діагностували закриту черепно-мозкову травму, переломи двох ребер та кистей рук», – йдеться в повідомленні.

Чоловік утримується відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Затриманому може загрожувати від 10 до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі. Нині вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.Попереднє покарання чоловік відбував за крадіжки.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі 62-річний чоловік гантеллю вбив сина, а тіло закопав у лісі.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі