Події

У Житомирі під мостом 50-річний чоловік знайшов ящик з боєприпасами

5 April 2016, 09:23

Уночі 4 квітня до патрульних поліцейських звернувся 50-річний житель Житомира, який повідомив, що знайшов ящик з боєприпасами. Правоохоронці вилучили зі сховку під мостом через річку понад тисячу патронів.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Близько 2.00 4 квітня на одній з центральних вулиць Житомира одинокий перехожий жестами зупинив патрульний автомобіль, що проїздив повз, та повідомив поліцейським про виявлений ним ящик з набоями. Правоохоронці перевірили інформацію: з’ясувалось, що під мостом через р. Кам’янку у кущах захований цинковий ящик. Усередині знаходились упаковки з патронами калібру 5,45 мм до автомата Калашникова», – йдеться у повідомленні.

Працівники слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події, вилучили усе виявлене та направили на експертне дослідження. Усього поліцейські нарахували в ящику 36 упаковок з понад 1000 патронів.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Правоохоронці з’ясовують походження боєприпасів та осіб, причетних до їх незаконного зберігання.

Законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладко ствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році в Житомирі біля залізничного моста міліція знайшла мішок з тубусами від гранатомета

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі