Місто

У міській раді закликають житомирян писати SMS про порушення в маршрутках

5 April 2016, 18:40

Якщо водій маршрутки порушує правила дорожнього руху, гучно слухає музику, відмовляється дати квиток, або порушує права пільговиків, то відтепер необов’язково йти до міської ради і писати скаргу, а достатньо відправити SMS з коротким описом порушення. У міськраді кажуть: такий спосіб повідомити про неякісні перевезення буде зручнішим для житомирян.

«Скаргу написати можуть не всі. В інтернеті можуть написати трошки більше, це легше для іншої категорії мешканців. Відправити SMS спроможний, практично, кожен другий, якщо не більше, пасажир, який користується громадським транспортом. Це просто, це зручно, це наша можливість оперативно відреагувати і побачити. І це міститиме конкретну інформацію – не все погано, а що в цій машині, в цей час, сьогодні відбулось таке от порушення», – розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Поки офіційно SMS моніторинг маршрутних перевезень ще не стартував, але заступник міського голови показує цілу таблицю, в яку вже занесені SMS-скарги житомирян. Дмитро Ткачук запевняє, міська влада не ставить за ціль просто покарати перевізників. Але якщо вони постійно порушуватимуть умови договорів перевезень, то у міськраді готові до розірвання договорів з такими підприємцями.

«Питання розірвання договору не просте. Воно потребує юридичної витримки. Ми розуміємо, що не можна на всіх понаскладати актів, а потім вони будуть скасовані. Потрібно витримувати норми законодавства. Окрім того потрібно розуміти, що розірвання договору передбачає, що певний час на цьому маршруті взагалі не буде перевізника. Тому з цим аргументом погоджуються не всі. Ми розуміємо, що іншого виходу немає. Поки перевізники не будуть відповідати за невиконання умов договору, вони будуть і надалі їх порушувати. Тому абсолютно готові, підґрунтя для цього є, обставини для цього є, аргументи для цього є, і те, що всі називають політичною волею, також є», – каже Дмитро Ткачук.

У міській раді закликають житомирян не замовчувати факти порушень під час пасажирських перевезень, а повідомляти у міську раду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі