Місто

Будівлю колишньої інфекційної лікарні в Житомирі продадуть за умови збереження медичного профілю, - міськрада

6 April 2016, 11:08

На місці будівлі колишньої дитячої інфекційної лікарні за адресою Романа Шухевича, 2-а (колишня Сабурова) не буде ні готелю, ні розважального центру.

Обов’язковою умовою приватизації об'єкту є збереження медичного профілю будівлі, - повідомляє прес-служба Житомирської міської ради. 

«Підготовлено проект рішення міської ради щодо виставлення на аукціон будівлі колишньої дитячої інфекційної лікарні за адресою Романа Шухевича, 2-а (колишня Сабурова). Такий крок обумовлений тим, що будівля не використовується більше 12 років. Приміщення площею більш як 3 тис. кв. м закинуте і потребує значних коштів на відновлення. Підвал затоплено, дах тече, часто там знаходять прихисток безхатченки, приміщення руйнується», - інформує мерія.

«Вирішили виставити це приміщення на аукціон – найпрозоріший спосіб для приватизації. Проте, ми виставляємо умови - медичний профіль має зберігатися не менше 10 років. Тобто, ніякого готелю чи розважального центру там не буде», - прокоментував заступник міського голови з гуманітарних питань Матвій Хренов.

За його словами, це дозволить залучити інвестиції та сприяти розвитку медичної сфери у Житомирі.

«Місто отримає гроші від продажу будівлі, не менше сотні робочих місць, офіційну сплату податків у міській бюджет. А також сприятиме конкуренції на ринку медичних послуг», - зазначив посадовець.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі хочуть виставити на аукціон будівлю дитячого інфекційного відділення на вул. Шухевича.

Фото прес-служби Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі