Місто

Студенти Житомирського технологічного університету влаштували пробіжку, щоб зібрати гроші для військових

6 April 2016, 11:37

Біля Житомирського державного технологічного університету – велелюдно. Більше сотні студентів та викладачів готуються до пробіжки.

«Ми прийшли сюди для того, щоб зайнятися зарядкою. Трішки мізки розворушимо перед парою», - каже студентка ЖДТУ Анна Саакян.

У декана факультету обліку і фінансів ЖДТУ Олени Лаговської за півгодини розпочнеться пара, де вона має викладати управлінський облік.

«Для того, щоб прийняти участь в даному заході, відбулася заміна, тому що я вважаю, що ми не повинні проводити все життя виключно за комп'ютерами. Повинні пам'ятати, що у здоровому тілі є здоровий дух», - каже Олена Лаговська.

Долучитися до акції могли усі бажаючі. Для участі потрібно було прийти у спортивній формі і заплатити символічну суму.

 «Ми збирали на марафон по 10 грн  і ці кошти підуть для військових. Піднімемо собі настрій і зберемо гроші, зробимо корисну справу», - каже студентка ЖДТУ Мар’яна Твардовська.

Організатори переконують – студенти прийшли на акцію абсолютно добровільно.

«Я думаю, що ми вже пройшли ті часи, коли когось примушували. Тому що всі розуміють, що всі розуміють, що на даний момент це потрібно робити і на даний момент нашим військовослужбовцям потрібна допомога, тому ми згодні допомагати, ми згодні підтримувати і нікого не примушували сюди приходити», - говорить голова профкому студентів ЖДТУ Владислав Савіцький.

Після короткого інструктажу учасники збираються на лінії старту, і за командою починають пробіжку. Кажуть, спершу збиралися бігти у гідропарк, але щоб не блокувати рух транспорту в годину-пік, побігли навколо університету. Легка пробіжка, зарядка на подвір’ї вишу і студенти завершують акцію гаслом «Слава Україні!».

Організатори підбивають підсумки і звітують – вдалося зібрати 1,5 тис. грн, але завтра студенти проведуть ще благодійний ярмарок, усі зібрані кошти обіцяють передати на лікування поранених бійців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі