Економіка

Яценюк хоче скасувати ввізне мито на імпортні автомобілі, але не для всіх

6 April 2016, 15:15

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів України, Міністерству економічного розвитку і торгівлі України і Державній фіскальній службі України підготувати проект закону щодо скасування імпортного ввізного мита на автомобілі, які були у вжитку.

Про це повідомляє Урядовий портал з посиланням на виступ Яценюка під час засідання Уряду в середу, 6 квітня.

Глава Уряду наголосив, що відповідне рішення повинно поширюватися на всі вживані автомобілі, окрім авто походженням з Російської Федерації.

«Це буде правильний крок для того, щоби зняти навантаження на громадян, і в тому числі і збільшити можливості придбавати автомобілі», - зазначив він.

Відповідний законопроект, наголосив прем'єр-міністр, має бути винесений на позачергове засідання Уряду 8 квітня для подальшого направлення до Верховної Ради України.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2015 року для власників автотранспорту ввели чотири додаткових податки. В лютому минулого року автопідприємців з Бердичева пікетували Житомирську облдержадміністрацію, вимагаючи відмінити акцизний збір на переобладнання транспортних засобів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі