Місто

Маленька житомирянка, зустрічаючи військових, передала привіт татові, який знаходиться в зоні АТО

6 April 2016, 16:30

Опівдні 6 квітня до Житомира зі cходу провернулись десантники 95-ї ОАЕМБр. Військовослужбовці повернулись із технікою у місце постійного розташування до військової частини.

Зустрічати бійців прийшли школярі, рідні та волонтери. Дружина військовослужбовця Оксана каже, чекає свого чоловіка вже третій день. До того в останнє вони бачились перед новим роком.

«Чекали і в неділю, чекали і в понеділок, от тепер чекаємо в середу. Чекаємо, хвилюємось. У мене малий каже, що я вже не дочекаюсь. Дитині п'ять років», - розповідає дружина військовослужбовця Оксана Дармопук.

Через годину очікування до в’їзду у військову частину під’їжджає колона військової техніки. Колона не зупиняється, а одразу заїжджає на територію частини. Гостям далі пропускного пункту не можна. Бійців, які проходять повз, діти вітають оплесками і вигуками «Герої!».

Усі десантники виглядають стомленими після трьох днів в дорозі. Сьогодні додому приїхали військовослужбовці 4 хвилі мобілізації, бойові підрозділи повернулись додому для відновлення, поповнення особовим складом та для бойового злагодження.

«Добирались ми залізничним транспортом. Здійснили марш від пункту виконання завдання. Сьогодні ми прибули. В основному прибули військовослужбовці 4 хвилі мобілізації для звільнення в запас. Відповідно до указу президента», - розповідає заступник командира 95-ї ОАЕМБр по роботі з особовим складом Сергій Дзиба.

Школярі, які прийшли зустріти військових розповідають: вражені, що бійців так довго не було вдома.

А дехто з дітей навіть передавав привіти рідним, які зараз знаходяться у зоні бойових дій.

«Сьогодні я прийшла, щоб привітати всіх військових. І я хотіла би передати привіт своєму татові Зілінському Анатолію, який зараз перебуває в зоні АТО. Я би дуже хотіла, щоб він одужав і передаю йому великий привіт. Я сподіваюсь, що скоро війна закінчиться і він приїде до нас назавжди», - сподівається житомирська школярка Марія Зілінська.

Фоторепортаж про зустріч військових дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі