Місто

Найпоширеніше порушення в житомирських маршрутках – оголошення про відмову возити окремі категорії пільговиків

8 April 2016, 10:53

Чи видають квитки пасажирам водії маршруток, у якому стані знаходиться салон та загальний зовнішній вигляд автобусів –перевіряли спеціалісти управління транспорту та зв’язку 7 квітня.

У рамках планової перевірки, працівники міськради перевірили маршрути №37, №40 та №1. Серйозних порушень не виявили, втім подекуди в автобусах салони були засмічені, в інших не працювали підйомники для людей з інвалідністю, або були розвішані оголошення про відмову у пільгових перевезеннях. Водії до перевірки ставились з розумінням, але і вони мали свої нарікання.

«Ну, я так розумію, що це громадськість контролює. Напевно, перевірки потрібні тоді. Буває і салон миємо, всяко буває. Це люди. З людьми дуже важко працювати», - каже водій маршрутки Олександр.

Найпоширеніше порушення, яке виявляють в ході перевірки – оголошення про відмову возити окремі категорії пільговиків.

«Згідно договору перевізник повинен перевозити пільгові категорії громадян, відповідно чинного законодавства. Є проблема – нема відшкодування з державного бюджету за пільгове перевезення, тому вони самі дозволяють собі в перевезенні пільговикам. І отакі оголошення, які ми сьогодні познімали в автобусах розвішують», - розповідає заступник начальника управління транспорту і зв’язку Валентин Васянович.

Після перевірки перевізникам ще раз нагадають про умови перевезень пасажирів, а дехто отримає попередження.

«По цим всім порушенням, які були сьогодні порушені буде складено акти. Будемо запрошувати перевізників, будемо вручати листи-попередження про усунення, про недопущення. І у разі повторення у нас є єдиний конкретний важіль - це розірвання договорів, але для цього нам необхідна певна кількість складених актів», - каже Валентин Васянович.

У міській раді і надалі збираються проводити планові перевірки маршрутів, але обіцяють і позапланово реагувати на скарги від громадян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі