Суспільство

«Марусині ведмеді» тренують десантників на полігоні під Житомиром

8 April 2016, 15:41

Поводження зі зброєю, тактика бою, саперна справа та медична підготовка - усі ці дисципліни на полігоні під Житомиром опановують бійці, які нещодавно підписали контакт із ЗСУ. До групи, яку тренують волонтери та інструктори добровольчого підрозділу «Марусині ведмеді» увійшло 15 десантників, які незабаром поповнять ряди бійців 95-ї бригади.

«Спитали у нас перших, хто хоче воювати дійсно, а не сидіти десь в армії і так до кінця своєї служби. Я визвався сюди. Тому що Україні я не поможу, якщо буду сидіти десь в частині або на полігоні», - розповідає 19-річний військовослужбовець з Івано-Франківська Юрій.

«Я шахтарем взагалі був. Тепер в армію вирішив піти, захищати нашу країну. Маруся прийшла якось в 199-й навчальний центр і сказала: зі мною у вас все вийде. Всі хлопці і я в тому числі пішли за нею», –  розповідає військовослужбовець з Дніпропетровщини з позивним «Преслі».

Більшість з цих бійців до підписання контракту не мали справи з армією, вони лиш встигли пройти курс молодого бійця. Тренування під керівництвом «Марусиних ведмедів» розпочалися три тижні тому і триватимуть до кінця квітня.

«Ми рік, як на волонтерських засадах тренували такі групи в 79-ту бригаду. Наші хлопці вже рік як служать там, слава за них дійшла до командувача ВДВ, він у нас реформатор в армії, він любить проводити експерименти, він залучає закордонний досвід. Це його рішення спробувати залучити наш добровольчий досвід. Тому що перед 79-ю бригадою ми тренували добровольців. Вони у нас воювали, двохсотих у нас нема і показники досить високі, і в нас нема бійців, які вживають алкоголь. Тут це хлопці, які прийшли підписувати контракт і ми не беремо всіх. Наша задача - відсіяти кращих і при цьому вони мають ще злагодитися з групою обов'язково. Наші хлопці не тренуються поштучно, вони тренуються відділенням. Тут злагоджуються групи. І ці групи поїдуть надалі по бригадам ВДВ воювати у своєму ж складі, ми домовлялися, щоб комбати їхні не розпорошували хлопців, бо від того їхня підготовка просто втратить сенс», – розповідає керівник мобільної інструкторської групи ВДВ ЗСУ «Марусині ведмеді» Маруся Звіробій.

По закінченні курсу усі 15 бійців складуть заліки і стануть десантниками 95-ї бригади. Втім, інструктори продовжать тренувати їх і на позиціях у зоні АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі