Місто

Житомиряни, співаючи, пробігли шістьма вулицями до Дня космонавтики

9 April 2016, 16:34

П’ятдесят п’яту річницю першого польоту людини в космос житомиряни відзначили відкритим пробігом. Близько 11 години бігуни стартували від фонтану «Космонавт», пробігли вулицями Вітрука, Ціолковського та Космонавтів, і через вулиці Корольова, Мазепи та Дмитрівську фінішували біля музею космонавтики ім. С. П Корольова.

Першим фініш перетнув Василь, який в останній момент обійшов своїх товаришів - Миколу та Христину.

«Люблю спорт, займаюся не професійно, але кожного тижня бігаю. А це ось взагалі організовано до Дня космонавтики, до 55-річчя першого польоту людини в космос», - розповідає Василь.

«Ми бігли з піснею. Ми співали «Ти ж мене підманула». Ми співали «Червону руту». Це чудово, коли ти говориш «Давайте заспіваємо!» - і хлопці, дівчата - всі підспівують. Це класно», - ділиться враженнями Микола Яценко.

«Просто увійшла в азарт, бо полюбляю бігати. Ми спортивні люди. Спорт у нас - як стиль життя. Ще й ця атмосфера підбадьорила ще більше», - додає Христина Лейбович.

По закінченню пробігу усім зареєстрованим учасникам видали пам’ятні дипломи, підписані першим космонавтом України, Президентом Аерокосмічного товариства України, Героєм України Леонідом Каденюком. Один з таких дипломів отримав найстарший учасник пробігу - 81-річний Юрій Овчинніков.

«Ну, по-перше, в мене сьогодні тренування за розкладом має бути. Якраз о 12-й годині. А по-друге, такий день. День космонавтики, хороший, весняний день, сонячний. В мене такі почуття, що вам не передати», - розповідає бігун.

Організатори пробігу результатами задоволені.

«Ми таке організовуємо вперше, але я, насправді, задоволена. Зареєструвалося трохи більше двохсот учасників. Дистанція була біля чотирьох кілометрів. Ми бігли повільно, ми розуміли, що в нас багато непідготовлених людей, і майже всі подолали цю дистанцію», - розповідає співорганізатор пробігу від Корольовської районної ради м. Житомира Юлія Шевчук.

Наприкінці усі учасники пробігу змогли безкоштовно відвідати Музей космонавтики.

Як повідомляв Житомир.info, близько двохсот житомирян стали учасниками 4-кілометрового пробігу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі