Місто

У Житомирі бійці АТО запалили шини, бо вважають, що їх ігнорує керівництво Держгеокадастру

11 April 2016, 12:52

Кілька десятків учасників АТО зібралися вранці 11 квітня біля ГУ Держгеокадастру у Житомирській області. Сьогодні стікає тиждень відтоді, як вони проводили свою акцію, вимагаючи пояснити, чому їм не надають обіцяні земельні ділянки.

Мітингувальники кажуть, очікували, що після акції процес з видачею землі пришвидшиться, але цього не сталося.

Демобілізований боєць 26-ї бригади Ігор Яковлєв розповідає: починаючи з 2014-го року, його документи на землю двічі губилися, в березні він подав третій комплект документів, але справа стоїть на місці.

«Я приїхав у вівторок, мені сказали: «Спасибі вашим громадським організаціям, що прибрали начальника, через це поки начальника не буде, документи не будуть готові», - розповідає боєць.

«За тиждень, я так розумію, Київ не придумав, кого призначити. Я так розумію, це просто великий ігнор АТОшників, людей, які тут намагаються чогось добитися. Керівництво на лікарняному. Всі хворіють. Всі різко захворіли. Зараз на робочому місці взагалі нікого немає з начальників, які виконують обов'язки, теж немає. За тиждень нічого не було прийнято. Тому ми залишаємо за собою право знімати з себе цивільні обов'язки і діяти так, як ми вважаємо за потрібне. Також ми залишаємо за собою право створити всеукраїнську акцію в Києві і вимагати те, що належить за законом, за Конституцією України», - говорить заступник голови ГО «Атошник» Сергій Артьомов.

Завідувач сектору кадрової політики підтвердила журналістам, що керівник управління Оксана Присяжнюк досі на лікарняному, а  Євген Ходаківський, який тимчасово мав виконувати обов’язки керівника, як виявилось, теж захворів. Спеціаліста зі зв’язків з громадськістю, який би міг пояснити ситуацію, ми теж не застали – і вона хворіє.

Бійці знову запалили шини і зателефонували на гарячу лінію Держгеокадастру. Але їм запропонували залишити звернення, або записатися на прийом до керівництва. Тоді вони зателефонували голові ОДА, пояснили ситуацію  і попросили втрутитися.

«Ми чекаємо, що все ж таки звернуть на нас увагу і приїде керівництво. А потім вже вести діалог. Скільки вже можна чекати? Соціальна температура збільшується, і якщо не приймуть якісь міри, не вийдуть на діалог, то, я думаю, що буде набагато все гірше», - обурюється демобілізований боєць з Коростеня Андрій Васянович.

Як повідомляв Житомир.info,  активісти телефонували заступнику голови Житомирської ОДА Геннадію Дмитренку, але той сказав, що ніхто з керівництва області не може приїхати, бо чиновники не мають повноважень призначати нового керівника та втручатись в роботу установи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі