Місто

У Житомирі планують перейменувати ще понад 30 вулиць та провулків, які не підпадають під закон про декомунізацію

11 April 2016, 17:38

У Житомирі термін роботи депутатської комісії з перейменування вулиць планують продовжити до кінця 2016 року та розширити її повноваження.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті Житомирської міської ради.

«Розглянувши депутатське звернення Черняховича О.В. від 23.03.2016р., зважаючи на необхідність продовження терміну роботи комісії по перейменуванню топонімічних об’єктів міста, а також в зв’язку зі зверненнями громадськості щодо встановлення пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила:

1. Встановити термін роботи комісії до кінця 2016 року. За результатами роботи доповісти на сесії міської ради.

2. Надати повноваження даній тимчасовій комісії разом із Управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища, з широким залученням громадськості, визначити місце для пам’ятника на честь Героїв Небесної Сотні, провести конкурс та визначити найкращий проект пам’ятного знака.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, архітектури та землекористування», – йдеться в проекті рішення.

У коментарі Житомир.info голова тимчасової депутатської комісії з перейменування вулиць Олег Черняхович  розповів, що у Житомирі планують перейменувати ще понад 30 вулиць та провулків, які не підпадають під дію закону про декомунізацію.

«Ще комісія не закінчила роботу, в неї були повноваження на три місяці і вони вже спливають, тому треба продовжити. Плюс додалося повноважень, щодо пам’ятника Небесної сотні. Міський голова підписав розпорядження про перейменування вулиць, які підпадають під дію закону про декомунізацію, на жаль під дію закону не підпадає все, що планувалося перейменувати, наприклад провулок Московський і так далі. Топонімічна комісія міста вже винесла список вулиць та провулків на перейменування, депутатська комісія теж розглянула це питання, тепер буде виноситися на сесію міської ради, якщо депутати підтримають перейменування, то перейменують, якщо скажуть доопрацювати, то будемо допрацьовувати. Там близько 30 вулиць і провулків», – зазначив Олег Черняхович.

Як повідомляв Житомир.info, 19 лютого Сергій Сухомлин підписав розпорядження про перейменування 87 вулиць та провулків Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі