Суспільство

У Житомирській області проводять конкурси годівничок і акцію «День зустрічі птахів»

12 April 2016, 13:24

В Житомирському обласному центрі еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Житомирської обласної ради з 1 по 11 квітня 2016 року відбулись обласні етапи Всеукраїнських акцій «Годівничка» та «День зустрічі птахів».

Про це повідомляє сайт управління освіти і науки облдержадміністрації.

«На розгляд журі було представлено понад 200 матеріалів з навчальних закладів 18 районів та міст області. Кращі роботи в 6 номінаціях представили учні, вихованці та педагоги Житомирського, Олевського, Ємільчинського, Романівського, Овруцького, Ружинського, Червоноармійського, Новоград-Волинського районів та міст Малина, Житомира, Бердичева, Коростеня, Новоград-Волинського», - інформує управління освіти.

Організатори Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «День зустрічі птахів – 2016» - Київський еколого-культурний центр і Всеукраїнська екологічна організація «Жива планета».

«Конкурс проводиться з метою організації допомоги птахам в обладнанні місць гніздування шляхом розвішування штучних гніздівель. Такі будиночки (гніздівлі) необхідно змайструвати і розвісити для білих лелек, синиць, шпаків, горихвісток, мухоловок, сов, сичів, горобців та інших птахів, а також для кажанів. Це необхідно робити, адже через вирубання в лісах і парках дуплястих дерев багатьом птахам і кажанам ніде гніздитися, тому їх чисельність різко скорочується. Це також стосується білих лелек, яким через відсутність у селах солом’яних стріх ніде вити гнізда. Мета конкурсу – привернути увагу школярів до охорони птахів, прищепити навички майстрування і розвішування штучних гніздівель для птахів, відродження дитячого свята «День зустрічі птахів», - зазначено у положенні про конкурс.

Підсумки конкурсу у травні 2016 р. будуть розміщені на сайті Київського еколого-культурного центру. Буде відібрано 6 кращих робіт, автори яких отримають нагороду – мобільний телефон. Подарунок та вітальний лист організатори конкурсу обіцяють надіслати поштою на домашню адресу кожного переможця.

Як повідомляв Житомир.info, щороку 1 квітня у світі відзначається Міжнародний день птахів.

 

Фото з сайту управління освіти

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі