Суспільство

Переселенці, які проживають у Житомирській області, можуть отримати гранти для реалізації некомерційних ініціатив

13 April 2016, 09:49

КримSOS і Агентства ООН у справах біженців у 2016 році продовжують грантову програму, спрямовану на реалізацію суспільно корисних проектів.

Про це Житомир.info повідомили представники громадської ініціативи КримSOS.

«КримSOS і Агентство ООН у справах біженців продовжують грантову програму підтримки ініціатив переселенців в 17 регіонах України. Географія проекту охоплює Київську, Львівську, Тернопільську, Івано-Франківську, Закарпатську, Чернівецьку, Волинську, Рівненську, Херсонську, Кіровоградську, Житомирську, Вінницьку, Хмельницьку, Чернігівську, Сумську, Полтавську та Черкаську області. Мета програми – підтримати переселенців в спробах самостійного вирішення їх проблем та захисту їх прав і свобод», - інформують ініціатори проекту.

На гранти можуть претендувати проекти, спрямовані на:

інтеграцію і побудову діалогу між переселенцями і місцевими громадами;

захист прав переселенців;

зміцнення ініціатив та спільнот внутрішньо переміщених осіб (ВПО);

надання підтримки жінкам і вирішення проблеми гендерно-обумовленого насильства, а також захисту людей з особливими потребами та інших соціально незахищених груп населення.

Детальніше з умовами участі у грантовій програмі можна ознайомитися тут

«Зверніть увагу: ця програма не спрямована на поліпшення житлових умов і гуманітарної ситуації конкретної сім'ї, на закупівлю продовольчих та непродовольчих товарів, призначених для гуманітарної допомоги переселенцям, а також на покриття довгострокових адміністративних витрат і заробітної плати учасників проекту. Також допомога не надається у вигляді готівкових коштів», - наголошують представники КримSOS.

За їх інформацією, в Житомирській області проживає більше 9 600 переселенців з анексованого Росією Криму та тимчасово окупованих територій Донбасу.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі діє програма сприяння розвитку бізнесу внутрішньо-переміщених осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі