Політика

Священик греко-католицької церкви відмовився бути сільським головою у Житомирській області

13 April 2016, 12:35

У селі Радянське Бердичівського району Житомирської області в червні можуть відбутися дострокові вибори сільського голови.

Проект постанови «Про призначення позачергових виборів Радянського сільського голови (Радянська сільська рада Бердичівського району Житомирської області)» зареєстрований у Верховній Раді 30 березня 2016 року.

«У зв’язку з достроковим припиненням повноважень Радянського сільського голови Нагорняка М.Д. (Радянська сільська рада Бердичівського району Житомирської області) та відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України, частини третьої статті 14, частин першої та п’ятої статті 15, статей 68, 69 Закону України «Про місцеві вибори» Верховна Рада України постановляє призначити позачергові вибори Радянського сільського голови (Радянська сільська рада Бердичівського району Житомирської області) на неділю 5 червня 2016 року», - зазначається у проекті постанови ВРУ.

Михайло Нагорняк був обраний сільським головою 25 жовтня 2015 року. На сайті Центрвиборчкому зазначено, що він народився 29.03.1970 р., має вищу освіту, безпартійний, проживає в селі Радянське і є священиком Греко-католицької церкви цього села.

«На чергових виборах 25 жовтня 2015 року Радянським сільським головою був обраний Нагорняк Михайло Данилович. 23 лютого 2016 року Нагорняк М. Д. звернувся з особистою заявою до Радянської сільської ради про складання ним повноважень сільського голови за власним бажанням. Питання про складання Нагорняком М. Д. повноважень сільського голови було розглянуто на сесії Радянської сільської ради 23 лютого 2016 року. У зв’язку з цим Радянська сільська рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Радянського сільського голови», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі