Місто

Близько 40 літрів крові для бійців здали курсанти і офіцери Житомирського військового інституту ім.Корольова

13 April 2016, 15:15

Вони вже пройшли медичний огляд і тепер вишикувалися для здачі аналізу крові. 86 курсантів і офіцерів Житомирського військового інституту 13 квітня готуються стати донорами, серед них – двоє дівчат. Третьокурсниця Катерина каже, що вже тричі здавала кров.

«Для благого діла крові не шкода. Я тільки рада і ми можемо допомогти хлопцям у зоні АТО», - каже Катерина.

У спортзалі інституту облаштували мобільний пункт здачі крові. Її збиратимуть, щоб рятувати життя пораненим і хворим військовослужбовцям.

«На сьогодні це береться для ЗСУ представниками центру крові Міністерства оборони України, а взагалі ми постійно відкриті для того, щоб допомогти людям. Кров наших курсантів дуже цінується тому що це здорові хлопці, вони відібрані здоровий спосіб життя, все це сприяє тому, що їх кров дійсно допомагає людям», - розповідає начальник Житомирського військового інституту ім. С. Корольова Юрій Даник.

Другокурсники Антон і Андрій як ніхто інший знають про потребу в донорській крові під час війни. Одразу після анексії Криму у складі 95-ї бригади вони воювали на сході.

«Були в Слов'янську, в Краматорську були перебуваючи на Сході, ми бачили, як потрібна допомога людям», - каже курсант Андрій Ільченко.

«Найбільші втрати були якраз від втрати крові, від неможливості зупинити кровотечу або неможливості переливання крові. Тому це дуже важливо і потрібно», - розповідає курсант Антон Жигирій.

Одночасно кров здають шестеро курсантів. Процедура займає менше 10 хвилин. Майже 40 літрів зібраної крові поповнять запаси військових шпиталів, але медики кажуть, щоб задовольнити потребу, в Україні потрібно проводити подібні акції принаймні двічі на тиждень.

«Ну дай Бог, щоб ми пережили вихідні. Якщо ми віддамо кров на Схід, нам знову буде потрібно займатися заготівлею буквально тут же. Ось такі потреби, щоб ви розуміли», - говорить лікар центру крові Збройних Сил України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі