Влада

Володимир Гройсман став прем’єр-міністром України – 257 народних депутатів проголосували «за»

14 April 2016, 11:36

14 квітня Верховна Рада проголосувала за призначення спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана прем’єр-міністром України.

За це проголосували 257 народних депутатів.

На початку ранкового пленарного засідання у залі засідань зареєструвалися 379 народних депутатів.

«Кожен присутній у цій залі має забути про свій рейтинг, а має пам’ятати про те, як живе пересічний українець... Присягаю в тому, що буду служити українському народу, і все зроблю для того, щоб ні вам, ні президенту, ні українському народу не було соромно за мою роботу», - сказав Володимир Гройсман перед початком обговорень.

Лідер фракції БПП Юрій Луценко назвав 14 квітня історичним днем, бо дві фракції зуміли об’єднатися, домовитися та змінити керівника Уряду.

«Сьогодні історичний день, тому що ми міняємо одного прем’єр-міністра на іншого... Наступний Уряд не буде урядом «зірок фейсбуку», наступний уряд не буде змагатися в гаслах...», - сказав Луценко.

«Я вам покажу, що таке управління державою», - пообіцяв Гройсман за хвилину до голосування.

Результат голосування

Нагадаємо, вранці 14 квітня у Верховній Раді були зареєстровані проекти постанов, внесені президентом Петром Порошенком: про призначення Гройсмана В.Б. Прем'єр-міністром України; про призначення Полторака С.Т. Міністром оборони України; про призначення Клімкіна П.А. Міністром закордонних справ України.

Також зареєстрований проект постанов про Кабінет Міністрів України, поданий керівником фракції БПП Юрієм Луценком та керівником фракції «Народний фронт» Максимом Бурбаком, та проект постанови про формування складу Кабінету Міністрів України, поданий Володимиром Гройсманом.

 

Фото з фейсбук-сторінки нардепа Мустафи Найєма

Як повідомляв Житомир.info, 10 квітня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку.12 квітня кандидат в прем'єри Володимир Гройсман запропонував фракції БПП склад нового Кабінету міністрів, але прізвища нових міністрів та віце-прем’єрів задовольнили не всіх.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі