Події

У Житомирі патрульні поліцейські затримали іноземця-шахрая на Mercedes

14 April 2016, 17:02

14 квітня патрульні затримали на одній з вулиць обласного центру автомобіль Mercedes, що перебував у розшуку. За орієнтуванням транспортний засіб використовувався у шахрайствах під виглядом нагальної необхідності обміну валюти на гривні для оплати оперативних медичних послуг.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Близько 9 ранку на вул. Київській патрульні помітили транспортний засіб, що відповідно до отриманого орієнтування розшукувався Житомирським відділом поліції за підозрою у використанні під час низки шахрайств. Автомобіль разом з водієм, 41-річним іноземцем, було затримано», – йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока, упродовж березня-квітня до поліції звернулось кілька жителів обласного центру із повідомленнями про шахрайства за схожих обставин. Заявники вказували, що на вулиці (як правило, неподалік медичних закладів) до них на ламаній російській мові звертались чоловік та жінка (у деяких випадках - двоє чоловіків) із проханням терміново обміняти валюту. Мовляв, їх водій (товариш) потрапив у ДТП (раптом стало зле) і нині потребує операції, на яку необхідні кошти. З тих чи інших причин вони не можуть тратити час на пошуки обмінника й просять допомогти їм, залишаючи взамін барсетку із значною сумою доларів.

«За таких обставин люди давали незнайомцям від 3 до 7 тисяч гривень. І лише за кілька годин потому, а інколи й через два дня, перевіривши вміст залишеної сумки, розуміли, що їх ошукали», – сказав Михайло Сорока.

Нині встановлено причетність затриманого до 3 таких ошуканств, триває подальша перевірка та з’ясування інших обставин кримінальних діянь.

Досудове розслідування розпочато за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Такі дії караються від штрафу до ув’язнення терміном до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 13 квітня близько 16 години житомирські правоохоронці майже на виїзді з міста затримали чоловіків, які підозрюються у скоєнні квартирних крадіжок.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі