Події

Жителі Рівненщини можуть сісти за грати на 3 роки за копання бурштину у Житомирській області

15 April 2016, 11:20

Правоохоронці 14 квітня затримали трьох жителів Рівненщини та олевчанина на організованій ними незаконній копальні в Олевському районі Житомирської області.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Працівники спеціальної рейдової групи, до складу якої увійшли працівники роти поліції особливого призначення ГУНП та місцеві поліцейські, виявили в лісовому масиві неподалік с. Обища в Олевському районі чотирьох чоловіків, які саме налагодили видобування бурштину. Використовуючи водяний насос та лопати, вони перекопували та розмивали ґрунт, аби дістати «сонячне каміння». Як з’ясувалось, нелегальними старателями є троє жителів Рівненської області, віком 24, 34 та 40 років, та 28-річний житель м. Олевська.

На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці вилучили мотопомпу, 6 пожежних рукавів, 4 сачки, металевий швайбер, тички, забірний шланг та лопату», – йдеться в повідомленні.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються штрафними санкціями, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області батько з сином можуть сісти на 3 роки за грати через видобування бурштину.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі