Події

Житомирські прикордонники затримали чоловіків, які незаконно перегнали ЗІЛ з Білорусі через кордон

18 April 2016, 11:55

Вночі 17 квітня прикордонники Житомирського загону затримали порушників, які причетні до незаконного переміщення автомобіля «ЗІЛ-131» з Республіки Білорусь. Під час затримання один з порушників здійснив наїзд квадроциклом на дільничного інспектора та вдався до втечі.

Про це повідомляють на сайті Державної прикордонної служби України.

«Спочатку прикордонний наряд в нічній тишині почув шум двигунів квадроцикла, а за декілька хвилин вантажного автомобіля, що надходив зі сторони державного кордону. Аби завадити порушенню правоохоронці негайно поінформували білоруських колег та розпочали пошуки транспортних засобів. Невдовзі на напрямку білоруського населеного пункту Роза Люксембург та українського Борутіно охоронцями держрубежу було виявлено сліди вантажного автомобіля високої прохідності через річку Словечна, які вели у тил України.

За деякий час в районі ведення пошуку поблизу н.п. Желудівка прикордонники виявили одного з правопорушників на квадроциклі. При зустрічі з правоохоронцями він намагався відволікати їх увагу та поводився зухвало. Далі чоловік різко рушив з місця та скоїв наїзд на дільничного інспектора і вдався до втечі. Зважаючи на загрозу особистому життю, охоронець кордону, у відповідності до законодавства, здійснив попереджувальні постріли з пристрою для відстрілу гумових куль вгору та в напрямку втікача», – йдеться в повідомленні.

Про дану ситуацію було проінформовано всі взаємодіючі органи та задіяні додаткові прикордонні наряди для перехоплення порушників.

«В результаті вжитих заходів групою реагування прикордонників невдовзі в лісовому масиві було знайдено вантажне авто «ЗІЛ-131» з свідоцтвом про реєстрацію в Республіці Білорусь, його водія та покинутий квадроцикл. Чоловік повідомив, що його нібито попросили перегнати даний транспортний засіб від кордону в глиб території України.

Для проведення слідчих дій на місце затримання прибули представники національної поліція та фіскальної служби. В подальшому неподалік місця події прикордонниками та співробітниками поліції було затримано ще двох причетних осіб, один з яких був кермувальником квадроциклу, а інший пасажиром вантажівки.

Військовослужбовця, на якого було скоєно наїзд, з травмами нижніх кінцівок доставлено до Овруцької районної лікарні, де йому надано кваліфіковану медичну допомогу», – повідомляють на сайті.

За незаконний перетин державного кордону України, порушення прикордонного режиму та злісну непокору на затриманих складені процесуальні документи та передано представникам поліції. Крім того, до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівників правоохоронних органів» для внесення відомостей в ЄРДР.

Як повідомляв Житомир.info, прикордонники затримали туристів-екстремалів, які хотіли потрапити в зону відчуження.

Фото та відео з сайтіуДержавної прикордонної служби України

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі