Події

У Житомирській області затримали Peugeot з 19 колодами незаконно вирубаної деревини

18 April 2016, 15:14

17 квітня працівники лісового господарства виявили незаконну вирубку 20 дерев сосни на одній із ділянок лісу, неподалік станції Стремигород Коростенського району Житомирської області. Поліцейські, виїхавши на виклик до місця події, напівдорозі затримали автомобіль із викраденою деревиною.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Повідомлення про незаконну порубку надійшло до Коростенського відділу поліції близько 21.00. За словами заявника, у лісовому масиві якраз відбувалась погрузка незаконно зрубаної деревини. На місце події, до вказаного кварталу, виїхали працівники слідчо-оперативної групи. Втім на півдорозі, поблизу с. Діброви, вони помітили автомобіль Peugeot 280, схожий за описом до вказаного заявником, що перевозив деревину. Транспортний засіб зупинили, а при з’ясуванні всіх обставин, було встановлено, що документів на такий вантаж у водія немає. За кермом перебував 30-річний житель с. Немирівки. У салоні знаходилось ще двоє пасажирів, 39-річний коростенець та 22-річний житель району.

У кузові автомобіля було виявлено 19 колод сосни, довжиною по 3 м. Чоловіків та транспортний засіб було доставлено до Коростенського відділу поліції. За словами затриманих, деревина призначалась для їх власних потреб», – йдеться в повідомленні.

Нині триває з’ясування всіх обставин у рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Порушникам загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі терміном до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області підпільні лісоруби хотіли вивезти незаконно вирубану деревину автомобілем DAF.

Фото прес-служби ГУ Нацполіції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі