Події

У Житомирській області чоловік знайшов у господарській будівлі резинову грушу з ртуттю, яка виливалась на землю

20 April 2016, 16:05

20 квітня о 09:00 до Служби порятунку «101 надійшло повідомлення про виявлення ртуті у напівзруйнованій приватній господарській будівлі, що розташована на одній із вулиць м. Радомишль.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС України в Житомирській області.

«Рятувальниками було встановлено, що над вхідними дверима споруди знаходиться біля 2 кг ртуті у резиновій тарі, яка тріснула через що речовина частково вилилася на землю.

Фахівці ДСНС провели повну демеркуризацію всередині споруди. За допомогою спеціальної щітки з мідним покриттям та гумової груші видалили краплі ртуті з поверхні грунту. Після чого обробили її мильно-содовим та водним розчином перманганату калію», – йдеться в повідомленні.

В управлінні ДСНС України в Житомирській області Житомир.info розповіли, що ртуть знайшов чоловік, який орендує в цьому господарстві житло.

«Це приватне домоволодіння. Чоловік, який там орендує житло, знайшов цю резинову грушу з ртуттю в сусідньому сараї і викликав  рятувальників», – розповіла співробітник прес-служби Ірина Коваль.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області рятувальникам довелося зривати підлогу, щоб зібрати ртуть в житловому будинку.

Фото прес-служби управління ДСНС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі