Суспільство

Жителі Житомирської області можуть безкоштовно пройти діагностику меланоми

21 April 2016, 13:08

22 квітня в Житомирському обласному шкірно-венерологічному диспансері відбудеться День відкритих дверей для всіх охочих пройти безкоштовне обстеження на меланому сучасними методами діагностики.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Лікарі Житомирського обласного шкірно-венерологічного диспансеру  закликають жителів області проходити обстеження не лише під час проведення акцій, а у будь-який робочий день. Обстежитись методом дерматоскопії можна в Житомирському обласному шкірно-венерологічному диспансері за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 80. Це апаратний метод дослідження новоутворень шкіри  без оперативного втручання дозволяє з високим ступенем достовірності (95%) визначити тип пігментного новоутворення шкіри, діагностувати меланому та інші новоутворення шкіри на ранніх стадіях. Для цього використовуються ручний дерматоскоп «HEINE mini 3000»  та цифровий  дерматоскоп «HEINEDelta 20» з ліцензованим програмним забезпеченням «VisionDerma». Додаткову інформацію про обстеження можна отримати за телефоном: (0412) 43-19-76», – йдеться в повідомленні.

Цього дня планується проведення заходів з нагоди Всеукраїнського дня меланоми (в рамках Всесвітнього Дня Меланоми).

«Протягом  дня  державні і приватні клініки  України  обстежуватимуть населення на наявність меланоми та немеланомних пухлин. Останні в представників європеоїдної раси трапляються найчастіше з-поміж усіх видів онкозахворювань, та найбільш небезпечною з них є саме меланома. У цей день вітчизняні лікарі об’єднають свої зусилля з надання населенню безоплатного доступу до сучасних скринінгових методів обстеження пігментних новоутворень шкіри; покращення виявлення та реєстрації меланоми та раків шкіри на ранніх стадіях, що дозволить суттєво знизити смертність від цієї групи захворювань та сформувати відповідальне ставлення до свого здоров’я», – повідомляють на сайті.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирському обласному тубдиспансері 22 березня відбувся  День відкритих дверей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі