Місто

У Житомирі збираються нарешті затвердити архітектурно-художню концепцію зовнішнього вигляду міста

22 April 2016, 10:40

Влада Житомира збирається затвердити архітектурно-художню концепцію зовнішнього вигляду вулиць і територій міста.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті міської ради 20 квітня.

«З метою впорядкування зовнішнього вигляду вулиць і територій міста Житомира, відповідно до Законів України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про рекламу», «Про охорону культурної спадщини», постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 №2067 «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами», рішення Житомирської міської ради від 29.03.2012 № 325 «Про затвердження Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м.Житомирі», міська рада вирішила:

1. Затвердити Архітектурно-художню концепцію зовнішнього вигляду вулиць і територій міста Житомира (додаток 1). 

2. Затвердити Порядок розміщення інформаційних засобів в місті Житомирі (додаток 2)», - йдеться у проекті рішення.

Якщо депутати підтримають цей проект, то суб’єкти господарювання будуть зобов’язані впродовж року після прийняття рішення привести розміщені інформаційні засоби у відповідність до Порядку розміщення інформаційних засобів в місті Житомирі.

Контролювати виконанням цього рішення буде перший заступник мера Олексій Ясюнецький та постійна комісію міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування, яку очолює депутат від Блоку Петра Порошенка Микола Янушевич.

До речі, станом на ранок 22 квітня додатки до проекту рішення сесії на сайті не опубліковані.

Нагадаємо, чергова сесія Житомирської міської ради відбудеться 28 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2014 року управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради спільно з членами ініціативної групи по створенню логотипа почали працювати над створенням архітектурно-художньої концепції зовнішнього вигляду вулиць Житомира. Згодом, проект архітектурно-художньої концепції був опублікований на сайті міської ради в розділі «Громадські обговорення».

У проекті показані існуючі проблеми, рекомендації щодо видів вивісок та правила розташування рекламно-інформаційних носіїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі