Місто

Більше сотні житомирян вийшли на загальноміське прибирання в гідропарку

23 April 2016, 13:48

Більше сотні людей, озброївшись віниками, граблями та заступами, вранці 23 квітня вийшли на суботник в житомирському гідропарку. До загальноміського прибирання приєднались чиновники Житомирської міської ради, облдержадміністрації, а також небайдужі житомиряни.

Мер Житомира Сергій Сухомлин переконаний, після прибирання житомиряни значно менше смітитимуть в гідропарку.

«Перш за все потрібно дати людям можливість викинути сміття в смітник. Тому я наполягав, і в цьому році ми заклали в бюджеті 500 тисяч гривень на покупку урн. І урн не таких як у нас зараз стоять, коли двірники змушені вигрібати сміття руками. Ми зараз розглядаємо урни німецького виробництва, пластикові, які будуть зручні і для людей, і для тих людей, які прибирають. І виховна робота. Але це культура. Необхідно людям дати можливість викинути кудись сміття, і паралельно займатися вихованням людей. Коли вони побачать чистоту, коли вони побачать, що щось змінюється, то, можливо, у них зайвий раз не підніметься рука викинути папірець чи недопалок повз урну», - сказав Сергій Сухомлин. 

Голова Житомирської ОДА розповідає: приємно здивований тим, що в житомирському гідропарку порівняно мала кількість побутового сміття.

«Ви знаєте, я дещо приємно здивований, хоча на контролі тримав, щоб тут з вечора не поприбирали и не навели нам тут красу. Я вважаю більше листя такого, природнього сміття, якщо можна так сказати. Немає стільки пляшок, чи якогось людського, скажімо сміття. Мені приємно це, що в нас культура вже проявляється і ми йдемо до європейського пізнання. Тільки потрібно, щоб якість самого гідропарку у нас теж відповідала європейському рівню. Це вже наше спільне завдання, як влади», - підкреслив Сергій Машковський.

Житомирський адвокат Володимир Васильчук приїхав до гідропарку разом з колегами та друзями. Чоловік переконаний, якщо в гідропарку буде чисто, то й людям буде значно приємніше проводити тут час. 

«Я вважаю, що гідропарк можна зробити візитівкою нашого міста. Це моя думка. Зробити красиві доріжки, зробити красиві альтанки, пляж – чудові місця в нас, просто потрібно це більше показати, більше привчити людей до здорового способу життя і буде все чудово. А там де красиво, там люди будуть намагатись не смітити, а навпаки, більше робити для того, щоб цю красу зберегти і збільшити. І все», - каже Володимир Васильчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі