Події

Житомирська поліція розшукала 9 тонн яловичини, які викрали дорогою до Полтави

25 April 2016, 09:03

У середині квітня до Житомирського відділу поліції звернулись представники місцевого товариства із повідомленням про зникнення 9 тонн м’яса, проданого ними підприємству Полтавщини, однак не доставленого до місця призначення. 

Про це 25 квітня повідомив відділ комунікації ГУНП в Житомирській області. 

«Схема ошуканства будувалася на знанні особливостей роботи підприємства-постачальника та використанні людського фактору.Дізнавшись про необхідність поставки великої партії сировини до Полтавської області, невідомі від імені знаного перевізника у телефонному режимі запропонували продавцеві свої послуги, звісно, на найвигідніших умовах. За таких обставин після укладення всіх необхідних договорів вантажівка з сировиною виїхала до місця призначення. Однак ні у визначений час, ні ще за добу яловичина так і не надійшла до переробників. Підприємці звернулись за допомогою до поліції», - інформує прес-служба.

«Ми з’ясували, що вантаж заїхав до Полтавської області, однак далі водій чомусь змінив маршрут руху», - розповідає начальник Житомирського відділу поліції ГУНП Михайло Сорока.

Опитавши чоловіка, поліцейські дізнались, що у певний момент після телефонної розмови нібито з роботодавцем до нього у автомобіль підсів псевдоекспедитор, який і скермував його на один із складів регіону. Там, як вдалося встановити у ході подальших слідчо-розшукових дій, м’ясо розвантажили у морозильні камери, а уже наступного дня знову завантажили в інший транспортний засіб та перевезли до продовольчих баз на Сумщині.

Поліцейські, зібравши необхідні докази протиправної діяльності, отримали дозвіл на обшук у вказаних приміщеннях та вилучили звідти 9 тонн викраденої сировини на загальну суму майже 700 тисяч гривень.

Поліція також повідомляє, що розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, триває. Встановлюються організатори ошуканства та інші особи, причетні до його реалізації.

Згідно з чинним законодавством, за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, їм загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі