Політика

У житомирському ліцеї відзначили переможців Всеукраїнських олімпіад

25 April 2016, 12:15

У КЗ «Житомирський обласний ліцей-інтренат для обдарованих дітей» Житомирської обласної ради відбулося свято під назвою «Ліцейний олімп». Урочисте вручення дипломів та інших нагород ліцеїстам, які стали переможцями у Всеукраїнських предметних олімпіадах, конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт МАН та турнірах – ось головна мета заходу.

Людмила Корінна, директор ліцею-інтернату: «Сьогодні, найголовніше свято нашого навчального закладу – Ліцейний олімп. У цьому році, у нас 33 переможці Всеукраїнських предметних олімпіад, а одна учениця перемогла у 4-му етапі Всеукраїнської олімпіади з економіки. І от на такому святі, ми пошановуємо переможців і дякуємо їх батькам за те, що  не заперечували проти вступу дітей до нашого ліцею».

Важко повірити, але декілька років тому, навчальний заклад, який випускає сотні обдарованих дітей Житомирщини, міг бути закритим. Причина – бюрократичні прогалини у бюджетному кодексі, які ставили під загрозу закриття не тільки даний ліцей, але й усі подібні навчальні заклади України.

Людмила Корінна, директор ліцею-інтернату: «Декілька років назад, була перевірка головного КРУ у нашій області. І цією перевіркою було встановлено, що такі навчальні заклади як наш, не можуть фінансуватися з обласного бюджету. Причиною цьому стало те, що у 90 статті бюджетного кодексу, не було такої назви навчального закладу як «ліцей». Виник такий прецедент, і нам прийшлося дуже довго боротися для того, щоб змінити бюджетний кодекс, зокрема 90 статтю ,в яку внесли термін «ліцей», «ліцей-інтернат».

Доклавши чималих зусиль та здобувши право на існування, ліцей продовжує свою роботу по вихованню юних, проте надзвичайно розумних українців. Прикладом цього стала одна із вихованець ліцею Дарія Мельник, яка здобула почесне  III місце на 4-му етапі Всеукраїнської олімпіади з економіки. Як зазначає Дарія, свої успіхом вона завдячую саме ліцею та колективу вчителів, які дають ґрунтовну базу знань, таких необхідних для здобуття нових вершин у навчанні.

Дарія Мельник, учениця 10-А класу: «До цього я навчалась у зовсім іншій, звичайній середній школі. Проте, прийшовши навчатись до ліцею, я одразу зрозуміла, що тут набагато більша база - вчителі дають більше знань та інформації. Звичайно, навчатись у ліцеї дуже важко, адже щоб досягти тут гарного результату, потрібно багато вчити, читати та плідно працювати. Але якщо бути старанним, то досягти успіху не так і важко».

Запрошеним на свято Ліцейного олімпу був і член виконкому міської ради Руслан Годований, який під час загрози закриття навчального закладу став на його захист. «Якби ми разом не відстояли ліцей декілька років тому, то сьогодні ми не мали б ані цього свята, ані тих переможців, які є гордістю нашої області», - переконаний Руслан Годований.

Руслан Годований, член виконкому Житомирської міської ради: «Я згадую, коли декілька років тому, такий прекрасний навчальний заклад, по чиїйсь помилці, хотіли закрити. Ми разом з вчителями, дітьми та громадою, відстояли його. Якби ми цього не зробили тоді, то сьогодні не мали б такого свята і не мали б десятки переможців Всеукраїнських олімпіад. Ці переможці і показали ,що саме даний навчальний заклад може виховати дітей, які можуть перемагати не тільки на місцевому рівні, а на Всеукраїнському. Тому я впевнений, що  ліцей випустить ще не одного генія. А ця ситуація із закриттям, показала те, як важливо перед прийняття будь-якого подібного рішення, думати про наслідки, майбутнє та дітей».

Прес-служба Руслана Годованого

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі