Місто

Для житомирських вулиць закуплять 1,5 тисячі квітів у горщиках

25 April 2016, 13:21

Комунальне підприємство «Зеленбуд» Житомирської міської ради орієнтовно на 75 тис. грн планує закупити квітів у вазонах для прикрашання вулиць.

Оголошення про майбутній інтернет-аукціон розміщене на електронному сайті Держакупівлі.онлайн.

Лот №1 - пеларгонія (плющолиста) – 900 шт., діаметр  горщика – 10 см, колір квітів  — суміш. Лот №2 – сульфінія (крупноквіткова) – 550 шт., колір – біла (рожева), діаметр  горщика – 23 см. Орієнтовна вартість - 75350,00 грн з ПДВ, джерело фінансування – кошти місцевого бюджету.

Строк поставки товару - до 1 червня 2016 року. Прийом пропозицій розпочався 25 квітня і триватиме 4 дні.

У КП «Зеленбуд» Житомир.info уточнили, що підприємство щороку купує вуличні вазони і не вирощує розсаду пеларгонії і сульфінії у такій кількості.

З інформації в інтернеті, пеларгонію плющолисту іноді називають щитовидною  геранню. Її міцні пагони можуть досягати в довжину 1 м. Квіти зібрані у великі пучки. За сприятливих умов цвіте  протягом 5-6 місяців.

  

Пеларгонія плющолиста (фото з мережі)

Сурфінія – це спеціально виведений сорт петунії кущової, її гібрид, стійкий до негоди, не боїться вітру і дощу, відрізняється потужними звисаючими стеблами, довжина яких може досягати 2 метрів. Може цвісти протягом усього сезону.

Сульфінія. Фото з мережі

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році хулігани розтрощили підвазонники з квітами біля будівлі Житомирської мерії, на їх відновлення витратили понад 5 тисяч гривень. Нещодавно мер Житомира Сергій Сухомлин відніс КП «Зеленбуд» до переліку підприємств, які першими підпадуть під скорочення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі