Політика

У Житомирі Аграрна партія вшанувала чорнобильців концертом-реквіємом

26 April 2016, 12:59

Концерт-реквієм «Там янголи летять на саркофаг», який 23 квітня 2016 року організувала і провела Житомирська обласна організація Аграрної партії України, має повне право стати найбільш хвилюючим, чудово продуманим і мистецьки довершеним заходом з нагоди 30-х роковин аварії на ЧАЕС. 

Минулої суботи до Житомирської обласної філармонії прибуло багато гостей із числа ліквідаторів-чорнобильців, партійців-аграріїв, представників кількох найвідоміших на Житомирщині громадських організацій, які опікуються проблемами людей, постраждалих від наслідків найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. У залі філармонії, що вміщує майже чотири сотні глядачів, було багато молоді та навіть дітвори. Найпершим чином відзначимо продуманий до дрібниць сценарій дійства, яке від свого початку і до завершення ні на мить не переставало бути цікавим, інформаційно насиченим, а головне – мистецьки довершеним.

Про звитягу ліквідаторів, про самовіддану працю тисяч мобілізованих людей розповів полковник у відставці та кавалер бойового ордена Червоної Зірки, голова громадської організації  «Чорнобиль-Єдність-Відродження» Володимир Антоненко. Тематична хореографічна  композиція колективу «Сонечко» відразу задала мистецький окрас концерту-реквієму, а славнозвісна пісня «Запалю свічу» у виконанні заслуженої артистки України Ірини Шинкарук  могла сміливо претендувати на музичний гімн для ліквідаторів-чорнобильців. Овації глядацького залу викликав виступ ще однієї естрадної «зірки» всеукраїнського рівня – Артема Кондратюка.

Варто зауважити, що захід, організований колегами-партійцями, відвідав і лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик. Його виступ, як завжди, був інформаційно насиченим, емоційним і напрочуд лаконічним. А присутній у залі філармонії Архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав вручив голові Аграрної партії України орден УПЦ КП. Тим самим В. Є. Скоцика відзначено як лідера політичної сили, що взялася і наполегливо захищає українську землю, українське село і його споконвічні духовні традиції. А загалом упродовж концерту-реквієму нагород та відзнак були удостоєні чимало шанованих та знаних на Житомирщині людей.

Заступник голови Житомирської обласної ради Наталія Рибак вручила голові Житомирської обласної організації Аграрної партії України Віктору Козіну найвищу відзнаку області - «Честь і слава Житомирщини». Більшість ліквідаторів-чорнобильців були удостоєні відзнак, грамот та нагород, які вручали як представники влади (окрім Наталії Рибак, грамоти та відзнаки чорнобильцям вручив і голова Корольовської районної ради Олег Соя), так і керівники громадських організацій, а також керівництво Житомирської обласної організації Аграрної партії України, у рядах якої сьогодні перебуває більше сотні героїв-ліквідаторів.

Прес-служба житомирської обласної організації Аграрної партії України  

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі