Політика

Житомирська «Батьківщина» блокує виділення коштів на демонтаж «совецьких» дошок та пам’ятників, - Брокарєв

27 April 2016, 10:15

На засіданні бюджетної комісії 26 квітня представники ВО «Батьківщина» заблокували виділення коштів на демонтаж дошок і пам’ятників в рамках «декомунізації».

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав голова фракції ВО «Свобода» у Житомирській міській раді Віктор Брокарєв.

«Сьогодні на засіданні бюджетної комісії я запропонував виділити кошти на демонтаж "совецьких" дошок та пам'ятників. Ще 19 лютого мер підписав наказ про демонтаж цих об'єктів , але це рішення блокується деякими діячами міської ради. На бюджетній комісі заблокувала виділення коштів на демонтаж дошок "Батківщина" (Цимбалюк та Кропивницька). "Свобода" буде виносити це питання на сесію. Прошу націоналістів міста Житомира підтримати нас . Цимбалюк відверто займає антиукраїнську позицію. "Батьківщина" виступає проти демонтажу пам'ятників "совєцкого" періоду та пропонує повернути назад назви деяких з переіменованих вулиць», - пише Брокарєв.

Нагадаємо, Любов Цимбалюк очолює фракцію ВО «Батьківщина» у міській раді, була депутатом минулої каденції, секретарем міської ради та з лютого 2014 року – в.о. мера Житомира. Людмила Кропивницька – дружина депутата обласної ради Володимира Кропивницького, який очолює в облраді фракцію ВО «Батьківщина».

Всього у складі бюджетної комісії 13 депутатів, очолює її Юрій Мойсеєв (фракція Блоку Петра Порошенка).

Як повідомляв Житомир.info, 19 лютого мер Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження про перейменування 87 вулиць та провулків і демонтаж 19 пам’ятників та пам’ятних дошок на виконання закону про «декомунізацію».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі