Суспільство

Нове підприємство у Коростені забезпечить роботою близько 3500 людей

27 April 2016, 16:36

Поки тут ще працює важка будівельна техніка, але вже зовсім скоро на місці кранів та вантажівок з будматеріалами постане нове підприємство. Поблизу Коростенського заводу МДФ будується нове підприємство – Деревообробний комбінат. Фінансовий директор заводу МДФ Катерина Самчук розповідає, будівництво комбінату дозволить створити близько трьох з половиною тисяч робочих місць у Коростені.

«Ми йдемо вперед, у нас є сучасне обладнання і сьогодні будується таке підприємство, яке буде обробляти ділову деревину до кожного грама відходів, навіть кору. Якщо брати до уваги, як працює наша економіка з деревиною, то ми бачимо, що вся ділова деревина йде на експорт. Ми її будемо переробляти, тобто навіть щепа, відходи, вона вся буде виготовлятись в технологічному процесі. Повністю безвідходне виробництво. Звісно, це буде і відповідна заробітна плата. В нас планується до 6 тисяч гривень середня заробітна плата на цьому підприємстві, це на сьогоднішній день повний соціальний пакет. Це зайнятість людей, і навчання, і виробництво. Працює економіка і працює місто», - розповідає фінансовий директор Коростенського заводу МДФ Катерина Самчук.

Керують будівництвом європейці. Головний технолог будівництва Мартін Хенне каже, мешканцям Коростеня не варто турбуватись, бо усе обладнання, яке використовують для створення Деревообробного комбінату відповідає європейським критеріям і не несе ані хімічної, ані токсичної, ані будь-якої іншої загрози навколишньому середовищу.

«В принципі, немає проблем ні по екологічності виробництва, ні по обладнанню, яке використовується. Так як обладнання з Європи, працює за європейськими стандартами і виготовлено за останніми вимогами безпеки навколишнього середовища, то небезпеки для жителів Коростеня не становить», - головний технолог будівництва Мартін Хенне.

Повністю запустити Деревообробний комбінат планують вже найближчим часом, а поки набирають для нового підприємства персонал та запрошують усіх бажаючих на роботу.ї

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі