Суспільство

Проект Житомирського військового інституту переміг у міжнародному конкурсі NASA Space Apps Challenge

28 April 2016, 08:54

Команда Житомирського військового інституту ім..С.П.Корольова перемогла в міжнародному конкурсі з програмування NASA Space Apps Challenge.

Про це йдеться у повідомленні на сайті військового інституту.

«У період з 22 по 24 квітня 2016 року на базі IT-кластера Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету (ІТ-Альянс 4.0) відбувся Міжнародний конкурс з програмування (хакатону) NASA Space Apps Challenge - 2016. Цей захід проводиться з 2012 року під егідою Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (США), проте в Україні конкурс було організовано вперше. До складу команди учасників від нашого навчального закладу увійшли доцент кафедри автоматизованих систем управління підполковник Воротніков В. В., начальник наукової лабораторії підполковник Федорчук Д. Л., курсанти Довгополий Б. Ю. і Межерицький О. О.», - йдеться у повідомленні.

Тематика завдань Міжнародного конкурсу з програмування була запропонована NASA і присвячена актуальним проблемам, серед яких: аеронавтика, космічна станція, Сонячна система та простір поза нею, подорож на Марс, космічна технологія, Земля. Одночасно Міжнародний конкурс проводився в 170 країнах світу, 35 з яких вели он-лайн трансляцію заходу. За правилами хакатону учасники команди безперервно протягом 48 годин вирішували завдання та готувались до захисту своїх проектів.

Команда військового інституту представила проект DronProtect у номінації «Don’t Crash My Drone» («Не розбий мій дрон»). Завдання полягало в розробці програмної геоінформаційної системи, що дозволяло б операторам малих дронів дізнаватися якнайбільше про погодні умови в районі польотів, позиціонувати дрон у сервісах Google і визначати закриту для польотів зону в радіусі 5 миль відповідно до поточних GPS-координат дрона.

У результаті захисту проектів серед всіх учасників від вищих навчальних закладів, наукових установ та ІТ-компаній України за рішенням журі конкурсу одноголосно було визнано переможцями команду Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, а розроблений проект запропоновано до подальшої участі для отримання гранту.

 

Фото з сайту ЖВІ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі