Місто

У Житомирі шоколатьє вчили дітей розмальовувати шоколадні писанки

28 April 2016, 18:07

Малювати шоколадом по шоколаду – напередодні великодніх свят у Житомирі навчали дітей з інвалідністю. Їстівними фарбами діти з особливими потребами розмальовували шоколадні писанки, допомагали їм у цьому батьки та досвідчені шоколатьє.

«Ми малюємо сонечко. Сонечко для нас, як символ життя, символізує хороше майбутнє для наших дітей, щоб в нашому суспільстві приймали наших діток, вважали такими ж, як і всі інші. Щоб ніхто не звертав увагу, що ми чогось не можемо», – говорить мама Ірина Богомолова.

«У нашому суспільстві, на жаль, батьки не можуть дозволити діткам з особливими потребами матеріально відвідувати подібні заходи. І взагалі багато батьків соромляться з дитиною йти в такі заклади. Але ми допомагаємо батькам групуватися, ми допомагаємо їм увійти в соціум. Ми вдячні всім партнерам, які запрошують нас на схожі заходи, тому що це відкриває двері суспільства для наших особливих діток», – сказала завідуюча відділом соціальної реабілітації Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» Оксана Коломійчук.

Також організатори акції привезли у Житомир три велетенських яйця з VI Всеукраїнського фестивалю писанок, який у ці дні проходить на Софійській площі в Києві, щоб особливі діти могли помилуватися авторськими роботами професійних художників.

«Ось така подія, як сьогодні, дає можливість потім святкувати у родині з гармонією всередині, тому що ти подарував трішки позитиву іншим діткам. В цій ситуації ми вчора були на Софійській площі, побачили виставку яєць, де їх 427, художники дописують і довозять. І ми випросили цих три яйця, щоб привезти цим діткам, бо не кожен з них може добратися до Києва, щоб трішечки тієї атмосфери сюди додати», – сказала організатор свята Людмила Зубко.

«Коли ти щось береш, ти наповнюєш руки, а коли віддаєш, то наповнюєш серце. Дійсно, коли ти бачиш подаровані такі позитивні емоції – якась гармонія в душі настає. А коли це відбувається напередодні свята, це, напевно, і є той наповнений кошик великодній, який традиційно ми всі несемо в церкву. І мені здається, це дуже такі теплі речі», – зазначила співорганізатор акції Тетяна Парфентієва.

Така великодня акція у Житомирі проводиться вже всьоме, організатори обіцяють, що і надалі будуть влаштовувати благодійні акції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі