Місто

Житомирська школа передала бійцям АТО паски та смаколики до Великодніх свят

29 April 2016, 13:38

Діти власноруч вантажать у машину волонтерів коробки з різноманітними смаколиками, які за кілька днів відвезуть у зону АТО на передову. Крашанки, солодощі та паски до Великодніх свят - передачі бійцям учні 22-ї школи збирали самі.

«Я передавала чай, різні продукти, листи ми з братиком писали. Мій друг в посилку козинаки надсилав і дуже дякували, то я ще козинаки передала», - розповідає учениця 4-б класу Житомирської ЗОШ № 22 Дар’я.

«Я передавала чай, мило. Зараз хоч і весна, але все одно трохи холодно, то я передавала гольф і, щоб їм не було сумно, передавала кросворд. Вони наші захисники, вони захищають нашу країну, і це наша гордість», - каже учениця 4-б класу Житомирської ЗОШ № 22 Тетяна.

«Я передавав козинаки і рибні консерви, ще я передав згущене молоко.  Мій батько розповідав, що козинаки дуже ситні і вони будуть дуже смачні до чаю, я їх і сам часто їм. Мені ще розказували, що деякі бійці дуже люблять рибу, і я думаю, що рибні консерви будуть актуальні», - розповів Матвій.

Усі ці продукти діти зібрали в рамках акції, яка проходила по всій школі.

«В нашій школі пройшла акція «Допоможи солдату», або «Збери кошик для солдата», і учні всієї школи прийняли участь в ній, були дуже небайдужими. Ми зібрали, скільки могли, і солодощів для хлопців наших, і смаколиків різних, писали листи, малювали малюнки. Особлива подяка нашому підприємцю і дівчатам з нашої кухні, вони напекли пасок, діти розфарбували крашанки. Ми дуже вдячні нашим волонтерам, які це все сьогодні забирають і повезуть на передову», - каже вчитель початкових класів Житомирської ЗОШ № 22 Наталія Миненко.

Для бійців у школі виготовили також 50 пасок.

«Ми спекли 50 пасочок для наших воїнів-захисників. Від щирого серця, все домашнє: і яєчка, і мука, і цукор туди, і все, і ізюм, все як для дому, домашнє робили, щоб вони згадували дім і пошвидше верталися додому, ми їх чекаємо, любимо і молимося за них», - розповіла завідуюча їдальнею Житомирської ЗОШ № 22 Людмила Пеньківська.

На Великодні свята зібрані харчі житомирські волонтери привезуть у АТО на передову.

«Вчителі та діти зібрали та спекли пасочки, зварили яєчка-крашанки, наготували смачної ковбаски для хлопців, які ми на Пасхальні свята плануємо довезти по всій Луганській, Донецькій області нашим хлопцям, щоб вони відчували тепло з мирної території, з дому, щоб для них також було якесь свято», - каже волонтер Олександр Таргонський.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня в Житомирській обласній бібліотеці для дітей відбулася мистецько-благодійна акція «Великодній дарунок» із виготовлення сувенірів та писанок для військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі