Економіка

Медична фірма з «ДНР» пропонувала Житомирській міській лікарні УЗД-апарат за 1,4 млн грн

4 May 2016, 12:56

Комунальна установа Центральна міська лікарня №2 м. Житомира, розташована за адресою вул. Романа Шухевича, 2а (колишня Сабурова), у квітні 2016 року провела тендер на закупівлю апарату УЗД.

Оголошення про результати відкритих торгів опубліковане на сайті Державних закупівель.

Багатофункціональну, повністю цифрову ультразвукову систему для візуалізації в акушерстві та гінекології, загальної візуалізації та в кардіології з діагоналлю монітора не менше19 дюймів збиралися закупити за 1,5 млн грн.

У відкритих торгах взяли участь дві фірми - «УкрДіагностика» і «Ксенко», місцезнаходженням обох вказане місто Київ. Переможцем торгів визнане ТОВ «УкрДіагностика» з пропозицією 1 млн 285 тис. грн (пропозиція ТОВ «Ксенко» виявилася більш ніж на 200 тисяч гривень дорожчою), дата акцепту – 28 квітня 2016 року.

В електронних каталогах підприємств вказано, що напрямками діяльності ТОВ «УкрДіагностика» є оптова торгівля непродовольчими споживчими товарами та оптова торгівля фармацевтичними товарами. Директор фірми — Бондар Ірина Леонідівна, дата реєстрації – 10 серпня 2011 року.

На сайті електронного довідника Лібра.онлайн є дані, що торговельна компанія «Ксенко» працює за адресою м. Донецьк, вул. Лабутенка, 8 (Калінінський район). «Компанія Ксенко має представництва в регіонах України і плідно співпрацює з медичними установами, забезпечуючи поставку, установку і сервіс широкого спектру медичного обладнання», - інформує сайт.

Цікаво, що на офіційному сайті компанії «Ксенко» станом на 4 травня розділи «Про компанію» та «Контакти» неактивні, тобто, отримати інформацію про юридичну адресу та місце розташування фірми неможливо. Розміщені лише каталог обладнання та дані про медичні фірми, з якими співпрацює товариство.

За інформацією київського сайту Медичний контроль від 2014 року, «головний офіс компанії «Ксенко» знаходиться в місті Донецьку, в серці так званої «Донецької народної республіки».

«Власники компанії «Ксенко», Валерій Відас і Олександр Черкашин - колишні військові льотчики,  найбільші успіхи яких були досягнуті з приходом в травні 2011 року в крісло міністра охорони здоров'я Олександра Аніщенка (виходець з Донецька, як і багато успішних чиновники часів Януковича) в Кабінеті міністрів Миколи Азарова. Компанію «Ксенко» пов'язують також з Олександром Ордою - колишнім заступником міністра охорони здоров'я і колишнім заступником голови Державного управління справами (легендарної ДУСі) під час президентства Януковича», - інформує Медичний контроль.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році Кабмін збільшив фінансування медичної галузі Житомирської області майже на 16 млн грн., зокрема, на мамографи та апарати УЗД.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі