Влада

Спортсмени та тренери звернулися до голови Житомирської облради з приводу можливого закриття Центру здоров’я

5 May 2016, 15:26

Спортсмени, тренери, директори дитячо-юнацьких спортивних шкіл звернулися до голови Житомирської облради Анжеліки Лабунської з приводу можливого закриття обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини (ОМЦЗСМ).

Копія листа з підписами є у розпорядженні Житомир.info.

«У разі ж закриття або перепрофілювання ОМЦЗСМ спортсмени збірних команд України та області, ОШВСМ, вихованці ДЮСШ, спортсмени-інваліди, спортсмени клубних команд та ветерани спорту будуть приречені на: повну відсутність фахового медичного контролю лікарями зі спортивної медицини за станом їх здоров’я; відсутність профілактичних та відновлювально-реабілітаційних заходів; відсутність лікарсько-педагогічних спостережень на тренуваннях, що призведе до виникнення перетренованості та перенапруження у спортсменів; відсутність медичного забезпечення спортивних змагань і спортивно-масових заходів, взагалі унеможливить їх проведення на всіх рівнях. Фаховий медичний супровід спортсменів напряму пов’язаний з їхніми спортивними досягненнями, збереженням стану їхнього здоров’я та розширенням кола прихильників здорового способу життя», - йдеться у листі.

Спортивна громадськість області наполягає на збереженні обласного медичного центру здоров`я та спортивної медицини як окремої юридичної особи та закликає не порушувати чинне законодавство України та не приєднувати даний заклад до обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

До голови обласної ради звернулися також члени турового колективу – просять не допустити реорганізацію.

«Колектив обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини (ОМЦЗСМ), який очолює заслужений лікар України, лауреат обласної медичної премії ім.О.Ф.Гербачевського Володимир Іванович Хренов, звертається до Вас з листом про недопущення реорганізації нашої установи шляхом її ліквідації та передачі закладу в підпорядкування обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського... Доводимо до Вашого відома, що обласний лікарсько-фізкультурний диспансер функціонує з 02.09.1950 року. З 04.03.1953 року існує обласний Будинок санітарної освіти як самостійна юридична особа державних закладів охорони здоров`я. Звертаємо Вашу увагу на те, що ОМЦЗСМ вже мав сумнозвісний досвід подібної реорганізації та об’єднання. Так, з 1959 по 1965 роки обласний лікарсько-фізкультурний диспансер наказом облздороввідділу був приєднаний до обласної лікарні як відділення ЛФК і лікарського контролю. Проходження учнями ДЮСШ, а також провідними спортсменами області консультацій у вузьких спеціалістів обласної поліклініки та проведення лабораторних та функціональних досліджень відбувалося у загальній із хворими черзі, що завдавало чималих труднощів у диспансеризації підлеглого контингенту», - йдеться у листі-зверненні, під яким стоїть 81 підпис.

У листі зазначається, що наміри обласної ради грубо суперечать чинному законодавству і порушують Постанову Верховної Ради України від 03.08.2006 р. № 66-V п. 1. «Про недопущення закриття та перепрофілювання закладів фізичної культури і спорту, баз олімпійської та паралімпійської підготовки, фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд, лікувально-фізкультурних закладів».

Як повідомляв Житомир.info, у березні цього року на сайті облради був опулікований проект рішення сесії про те, що обласний медичний центру здоров’я та спортивної медицини Житомирської обласної ради може припинити своє існування, бо його хочуть приєднати до обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі