Економіка

Лікарня в Житомирі зекономить майже 20 тис. грн на підгузках, паперових рушниках та мішках для сміття

5 May 2016, 16:32

Комунальна установа «Центральна міська лікарня №1» м. Житомира зможе зекономити близько 19 тисяч гривень на придбанні засобів догляду та гігієни через систему ProZorro.

Про це свідчать результати інтернет-аукціонів, проведених на майданчику ProZorro у квітні 2016 року.

Так, підгузки для дорослих, на які медична установа збиралася потратити 23,5 тис. грн, зможуть закупити за 15 120 грн в ТОВ «Лекстрейд» з Київської області, причому вказано, що аукціон не проводився, і була врахована єдина пропозиція, яка дозволить витратити по даному лотові на 8 тисяч гривень менше.

Торги по іншому лоту даного оголошення – закупівля одноразових вологопоглинаючих пелюшок – були відмінені через повну відсутність пропозицій.

На  одноразових паперових рушниках (530 упаковок) у разі укладення договору лікарня зможе зекономити 2,7 тисячі гривень: при очікуваній вартості в 7,9 тис. грн вінницька фірма «Б»777» зобов’язалася доставити товар за 5,2 тис. грн.

Вдалося домовитися й про закупівлю найдешевшого серед запропонованих пропозицій туалетного паперу: 2,2 тисячі гривень за півтори тисячі рулонів, по 1,52 грн за кожен.  Переможець аукціону - приватний підприємець Дорошенко з Житомира, очікувана вартість становила 3,7 тис. грн (економія 1,5 тис. грн).

У тієї ж підприємиці Дорошенко за 7,2 тисячі гривень збираються закупити 1100 упаковок пакетів для сміття - це майже вдвічі дешевше від очікуваної вартості лоту (16,5 тис. грн).

Таким чином, на закупівлі засобів гігієни ЦМЛ №1 м. Житомира матиме змогу зекономити 18,8 тисяч гривень. Термін поставки товарів – до кінця 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, в бюджеті Житомира на 2016 рік уперше передбачено 8,6 млн грн на забезпечення господарського утримання лікарень і поліклінік. У березні 2016 року чиновники Житомирської мерії скаржилися на брак пропозицій по системі електронних закупівель ProZorro. Зокрема, медичнi заклади шукали постачальників на енергозберiгаючi лампи та паперові рушники. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі