Події

Житомирські прикордонники не пропустили в Україну ще трьох байкерів із Білорусі

6 May 2016, 15:04

Трьох громадян Білорусі на мотоциклах зупинили учора ввечері в пункті «Вільча» прикордонники Житомирського загону.

Про це 6 травня повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

«У ході проведення бесіди вказані громадяни заявили, що прямують на територію України з метою зустрічі з друзями у Києві і що до байкерських організацій не входять. Проте в ході проведення огляду мототранспорту прикордонники виявили шеврон байкерського клубу «Rolling anarchi». Далі було встановлено, що матеріали, які розповсюджуються даною організацією, несуть інформацію екстремістського характеру. Враховуючи це, в інтересах забезпечення національної безпеки України даних громадян співробітники Держприкордонслужби не пропустили через державний кордон України», - йдеться у повідомленні.

Прикордонне відомство нагадує, що вжито комплекс випереджувальних мір по недопущенню в’їзду в Україну чи транзитного проїзду осіб із сепаратистськими та екстремістськими настроями, котрі можуть дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Зокрема, це стосується і осіб на мотоциклах, котрі відносяться до байкарського руху «Нічні вовки».

«До цього у період з 28 квітня було зафіксовано рух трьох байкарів із Білорусі, які планували перетнути кордон України. Однак для запобігання можливих провокацій було прийнято рішення про їх не пропуск на територію нашої держави. Варто зауважити, що у минулому році вжитими прикордонним відомством заходами вдалось не допустити проїзду майже 60 іноземних громадян на мотоциклах, які могли взяти участь в дестабілізації ситуації в нашій країні», - інформують прикордонники.

 

Фото Держприкордонслужби

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі