Політика

Заради майбутніх перемог збережемо пам'ять про захисників нашої Вітчизни, – Юрій Павленко

9 May 2016, 10:27

У переддень 71-ї річниці Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко зустрівся з ветеранами Великої Вітчизняної війни у місті Житомирі.

Під час зустрічі він зазначив, що вислів «Ніхто не забутий і ніщо не забуте» - це не лише гасло, а наш святий обов'язок зробити все, щоб ветерани в Україні жили гідно і країна пишалася їх Великою Перемогою.

«День Великої Перемоги – це свято, яке об'єднує всю країну. Його святкуватимуть у всіх куточках України, у тому числі по обидва боки лінії розмежування, оскільки це свято порятунку нашої країни від поневолення і знищення. Немає сьогодні в Україні жодної родини, яка б не втратила у цій війні рідну людину. Мільйони фотознімків часів війни зберігають нащадки загиблих солдатів у сімейних альбомах. Вони пишаються подвигом своїх дідів. Тому намагання нинішньої влади переписати нашу героїчну історію і нав'язати українському народу абсолютно чужі цінності є неприйнятними.

Опозиційний блок ставить своїм завданням відновити мир в Україні. Жоден ветеран, жоден інвалід або дитина війни не забуті нами. Ми робили і робимо все можливе, щоб їх захистити, створити їм гідні умови життя і заради майбутніх поколінь не дати забути про їх подвиг», - сказав Юрій Павленко.

Цього ж дня народний депутат відвідав ветерана війни Павла Єрмолайовича Кудряшова, якому вже виповнилося 99 років, а також провів зустріч з активом Житомирської обласної організації ветеранів. Серед присутніх, які прийшли підтримати ветеранів та висловити їм свою вдячність, були також воїни АТО, які у нинішній час захищають українську землю  від загрози, що знову нависла над нами через багато років.

«Ветерани Великої Вітчизняної війни на багато років забезпечили мир нашій країні. Вони - наші герої, живі й ті, які вже пішли від нас, вони відстояли право кожного українця народитися і жити на цій землі. Низький уклін нашим ветеранам. Вічна пам'ять тим, хто не дожив до цього дня. Ми сумуємо за всіма загиблими, але тільки наша спільна Перемога зробила їх жертви осмисленими, такими, що мають велике значення. Сьогодні наш обов'язок - допомогти ветеранам пережити цей важкий час і зробити все, щоб вони змогли жити гідно», – зазначив Юрій Павленко.

Сьогодні державні правителі забули про те, що народилися і живуть завдяки ветеранам. Вони принижують їх, відмовляючи у праві на гідне життя і намагаючись стерти пам'ять про їхню Перемогу.

На переконання політика, заради майбутніх перемог необхідно зберегти пам'ять про захисників нашої Вітчизни.

Опозиційний блок ставить своїм завданням відновити мир в Україні. У всіх обласних і міських радах, де є фракція Опозиційного блоку, порушується питання про надання допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни.

«Опозиційний блок продовжуватиме боротьбу за ветеранів, за право пишатися нашою Великою Перемогою, за право гідного життя для тих, хто своїм великим подвигом кував її на фронтах і в тилу.

Урочисті заходи до річниці Великої Перемоги за участю представників Опозиційного блоку цими днями відбуваються в усіх куточках Житомирщини. А біля 80 ветеранів з міста Житомира за сприяння Опозиційного блоку відвідали урочистості у місті Києві, святковий концерт до Дня Перемоги.

Ми обіцяємо нашим ветеранам: Опозиційний блок відновить усі пільги і соцвиплати, які люди заслужили. Ми обіцяємо, що закон про Перемогу у Великій Вітчизняній війні, скасований нинішньою владою, буде відновлений. Ніхто і ніколи не зітре пам'ять про Ваш Великий Подвиг», - наголосив Юрій Павленко.

Прес-служба Житомирської обласної організації Опозиційного блоку

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі