Події

Результати «бурштинових» рейдів поліції та Нацгвардії на півночі Житомирської області

9 May 2016, 16:58

Поліцейські спільно з нацгвардійцями проводять рейди по місцях видобутуку бурштину на півночі Житомирської області.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«7 травня під час оперативно-профілактичного відпрацювання місць можливого видобутку бурштину рейдові групи поліцейських та нацгвардійців затримали 3 чоловіків, які займались незаконним промислом. Вилучено автомобіль, 3 мотопомпи, 3 водозабірники, 12 пожежних рукавів та інше приладдя для видобутку бурштину. Розпочато кримінальне провадження», - йдеться у повідомленні від 8 травня.

Поліцейські, працівники Управління захисту економіки ДЗЕ Національної поліції спільно з військовослужбовцями Національної гвардії виявили нелегалів у лісовому масиві неподалік с. Обища Олевського району. Троє чоловіків саме налагодили процес видобутку і за допомогою мотопомпи розмивали грунт.

«Прибулі на місце події працівники слідчо-оперативної групи вилучили виявлене обладнання та інші знаряддя видобутку. Затриманих доставили до відділення поліції. Як з’ясувалось, двоє з них є 23-х та 26-річні жителі Рівненщини, а 45-річний чоловік –з Київської області. Нині розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Чоловікам може загрожувати покарання від штрафу до обмеження або позбавлення волі на строк до 3-х років», - інформує ГУНП.

Про ще три викриті в Олевському районі нелегальні копальні поліція повідомила 9 травня.

«Уранці 8 травня під час відпрацювання можливих місць видобутку бурштину рейдова група виявила в лісовому масиві  поблизу с. Андріївки двох чоловіків. За допомогою мотопомпи вони розмивали ґрунт, аби видобути бурштин. Також неподалік облаштували копальню ще троє чоловіків з мотопомпою. Нелегальних старателів було затримано. На місце події прибула слідчо-оперативна група, працівники якої встановили, що всі бурштиношукачі – жителі Олевського району Житомирщини віком від 30 до 57 років. З незаконних копалень було вилучено 2 мотопомпи, пожежні рукави, металеву трубу та стержні, автомобіль «УАЗ». Увечері цього ж дня правоохоронці виявили в лісі поблизу с. Обища ще трьох старателів. І тут чоловіки за допомогою мотопомпи почали розмивати ґрунт в пошуках «сонячного каміння». У нелегальних старателів, які, як з’ясувалось, є місцевими жителями віком від 25 до 35 років, поліцейські вилучили мотопомпу, пожежні рукави, підсаки, металеві стержні та трубу», - інформує прес-служба ГУ Нацполіції у Житомирській області.

Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.15 (Замах на злочин), ч.2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Усі обставини з’ясовуються у рамках розпочатих кримінальних проваджень. Чоловікам може загрожувати покарання від штрафу до обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

Фото прес-служби ГУНП

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі