Політика

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко привітав ветеранів Другої світової війни у містах Житомирщини

9 May 2016, 17:48

Вшанувати пам’ять загиблих у Другій Світовій Війні та подякувати ветеранам за їх подвиг лідер Радикальної Партії Олег Ляшко приїхав  у міста бойової слави Житомирщини разом із командою радикалів-однодумців: головою Житомирської обласної організації партії і депутатом обласної ради - Іллею Смичком, депутатом Житомирської обласної ради - Сергієм Крамаренком та депутатом Житомирської міської ради - Олександром Раковичем. Біля пам’ятного знаку загиблим воїнам Другої світової війни у Олевську лідер Радикальної партії згадав події 70-літньої давнини, і тих, хто віддає своє життя за Україну сьогодні.

«Хтось називає «Велика вітчизняна», хтось – «Друга світова». Для нас, українців, це війна, де майже 10 мільйонів українців загинуло, щоб зупинити фашистську навалу. Треба пам’ятати героїзм наших дідів, бабів, Царство їм небесне, здоров’я тим, хто живий і високо нести прапор перемоги. На жаль, і сьогодні через більш ніж 70 років після війни на нашу землю знову прийшла війна, знову агресія, знову проливається кров, але перемогли фашистів, переможемо і «рашистів», - каже Олег Ляшко.

З подарунками Олег Ляшко завітав і до 91-річного ветерана Другої світової війни Опанаса Існюка. На місцевому ринку лідер Радикальної партії поспілкувався з місцевими виробниками сільськогосподарської продукції.

«Зараз боремося, щоб підняти ціни на молоко, щоб мінімальна закупівельна ціна була 5 гривень за літр. Що таке банка сметани 20 гривень? Хіба це сьогодні гроші? Чи півтора літрова пляшка молока 15 гривень – хіба це гроші? Зрозуміло, що ні, Тому ми боремося, щоб була висока ціна на молоко і пенсія щоб була мінімум 3000 гривень, тому що ціни на газ – хоч вішайся з тими цінами», - вважає Олег Ляшко.

У Коростені Олег Ляшко вшанував пам’ять загиблих покладанням квітів до пам’ятника героям Другої Світової війни. Не обійшлося і без поточних проблем: міський голова поскаржився Народному депутату на те, що у Коростені  вже багато років не можуть добудувати хірургічний корпус міської лікарні.

«Що таке п’ять мільйонів? Зате це буде госпітальний округ, це буде лікарня , це місце, куди приїжджатимуть тисячі людей, які отримуватимуть хірургічну допомогу всіх видів, які отримуватимуть якісну медичну допомогу. Тому взяти на контроль, добудувати, гроші знайти, виділити», - доручив Олег Ляшко.

Привітавши ветеранів Другої світової війни у місцевому геріатричному пансіонаті, Олег Ляшко рушив у Малин на зустріч з ветеранами та місцевою громадою.

«У Малинському районі 60-70 відсотків людей – це пенсіонери, значна частина людей не має можливості ні ліки купувати, ні лікуватися. Он два дні тому президент Польщі Дуда підписав закон, який польським пенсіонерам дає кожний місяць безкоштовний набір ліків: від тиску, від серцево-судинних захворювань, від головного болю, від застуди. Чому в Польщі можна, а в Україні не можна. Чому в нас щороку 160 тисяч людей помирає від серцево-судинних захворювань, тому що в них немає елементарно коштів купити пігулку від тиску. Тому ми пропонуємо вирішити цю проблему за рахунок держави: надавати безкоштовні ліки від серцево-судинних захворювань. Мінімум 100 тисяч людей можна в рік врятувати в України, якщо надавати ці безкоштовні ліки», - зауважив політик.

На думку Олега Ляшка, піклуватися про ветеранів Другої світової війни потрібно діями, а не словами. Лідер Радикальної партії пообіцяв, що його політична сила у Верховній Раді зробить все можливе, аби полегшити життя українців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі