Політика

Павло Дзюблик передав гуманітарну допомогу районним лікарням Житомирської області

10 May 2016, 14:20

Брусилівський, Коростишівський, Малинський, Народицький, Радомишльський, Черняхівський – саме ці 6 районів Житомирської області отримали для своїх ЦРЛ та ПМСД гуманітарну допомогу від благодійного фонду «Рідне Полісся». Медичне обладнання та інструменти, які так необхідні для кожної лікарні, були зібрані та доставлені із Європи.

Петро Гаращук, голова наглядової ради БФ «Рідне Полісся»: «Наш благодійний фонд «Рідне Полісся» уже 2 роки розвозить допомогу, перш за все, по госпіталям, де лікуються поранені хлопці, які отримали поранення на Сході нашої держави. Далі, розвозимо по обласним та районним лікарням. Сьогодні ми привезли до медичних закладів наступну допомогу: інвалідні візки; ролятори; медичний одяг; постільна білизна; шприци та інші специфічні медичні предмети»

Надати допомогу районним лікарням Житомирщини, засновники фонду вирішили після запрошення народного депутата України Павла Дзюблик. Народний обранець, який неодноразово сприяв у вирішенні проблем медзакладів, дізнавшись про існування БФ, створеного у нашому регіоні, одразу розповів про нагальні потреби лікарень та запропонував співпрацю у організації та доставці гуманітарної допомоги по районах області.

Павло Дзюблик, народний депутат України: «Це не перша допомога, яку ми привезли. Перед цим, ми співпрацювали із львівським благодійним фондом, але як виявилося, у нас на Житомирщині зареєстрований також потужний БФ "Рідне Полісся". Дякуючи Дмитру Борисову Тимчуку, ми познайомилися із засновниками цього фонду, знайшли порозуміння і на сьогоднішній день, ми відправили 2 автомобіля допомоги по 7 районах нашої області. В подальшому, будемо також співпрацювати, адже те, що відбувається в медичній галузі і в якому вона стані на сьогодні – це просто жах».

Як розповів депутат Верховної Ради Дмитро Тимчук, рішення допомогти медичним закладам Житомирської області не випадково, адже нардеп входить до міжфракційного об’єднання «За Житомирщину». Тому, дізнавшись від голови об’єднання Павла Дзюблика про кричущий стан справ у районних лікарнях, одразу вирішив долучитись до їх вирішення. Також, як наголошує Дмитро Борисович, хоча пріоритетними напрямками у наданні гуманітарної допомоги були все ж військові госпіталі та на сьогодні, відокремлювати їх від інших лікарень - не доцільно.

Дмитро Тимчук, народний депутат України: «У нас сразу было в планах и приоритетах – предоставление гуманитарной помощи госпиталям, где проходять лечение бойцы АТО. Однако, перед этой поездкой на Житомирщину, мы были в секторе «М» (Мариуполь) в 61 полевом госпитале. И там, мы убедились, что нельзя в условиях войны разделять медицину гражданскую и военную. Ведь бойцы АТО проходять лечение и им предоставляется помощь, как в обычной городской больнице, так, например, в 61 полевом госпитале, предоставлять помощь не только военным, но и гражданскому населению».

Головні лікарі районів були надзвичайно раді отримати допомогу для своїх закладів, адже, як зізнаються, коштів, щоб оновлювати обладнання вкрай не вистачає. Тому, єдиним спасінням для них, є підтримка благодійних організацій, фондів та просто небайдужих людей.

Віталій Ніколайчук, головний лікар Черняхівського ТМО: «Звичайно, матеріально-технічну базу необхідно покращувати. Вже багато років, бюджетне фінансування, яке виділяється на охорону здоров’я, не вистачає для того, щоб щось поновлювати.  Але дякуючи такій допомозі, дякуючи народному депутату Павлу Володимировичу, який регулярно турбується про наш заклад. Якщо взяти тільки те, що привозить нам Павло Дзюблик і перевести це в кошти, то мова йде про сотні тисяч гривень. Звичайно, все що привозиться – вкрай необхідне. Це були і медичні інструменти, і апарат УЗІ діагностики, різні одноразові інструменти, інвалідні візки тощо. Зрозуміло ,що завдяки такій допомозі, ми можемо щось покращити у лікарні для надання допомоги населенню району».

Прес-служба народного депутата України Павла Дзюблика

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі