Місто

Під час ЗНО з української мови у Житомирі абітурієнт переплутав пункт тестування

10 May 2016, 18:25

У Житомирі під час зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури 5 травня абітурієнт переплутав свій пункт тестування.

Про це Житомир.info проректор Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Микола Сюравчик.

«Найбільша проблема полягає в тому, що Вінницький Центр оцінювання знання минулі роки розсилав абітурієнтам запрошення, де вказувалося на який пункт тестування вони повинні прийти, то в цьому році такої розсилки не було. Кожен повинен був зайти на свою персональну сторінку на сайті регіонального центру і подивитися, де він складає тестування. Частина учнів зробили це не уважно, тому вони прийшли не на свої пункти тестування, і як правило, вони вже не встигали попасти на інший пункт тестування, тому вони попропускали і не були допущені. Важко сказати скільки таких учнів, бо такої інформації ніхто не збирав. Я  знаю такий випадок був у Житомирі, хлопчина прийшов у 24 ліцей,  а йому потрібно було в 7 чи 26 школу, не дивлячись на те, що його посадили на машину патрульної поліції і везли, але не встигли до 11 години і він не був допущений на пункт тестування, а це не є поважною причиною, щоб подавати заяву на додаткову сесію. У таких випадках можна планувати вступати до вищого навчального закладу на наступний рік. Якщо це учням потрібно було лише для того, щоб скласти державну підсумкову атестацію, то нічого страшного немає, вони її пройдуть на базі школи, буде проведено це тестування десь в червні.

Частина дітей, можливо не витримали нервової напруги, і їм стало зле під час тестування. Хтось повернувся в клас після медпункту, а хтось не повернувся, то отакі діти мають право на додаткові сесії, щоб повторно пройти тестування», – зазначив Микола Сюравчик.

Цього року абітурієнти не проходили перевірку на наявність заборонених засобів.

«В цьому році не робили технологічної перевірки для того, щоб перевірити наявність засобів недозволених, тому жодного вилученого абітурієнта не було. Це визначає Український Центр оцінювання якості освіти, він дає команду проводити чи не проводити. Цього року вони вирішили не проводити, тому що по-перше багато учнів 11-класників, які не планують надалі поступати, для них це певний був стрес здати державну підсумкову атестацію в такому форматі, і по-друге вирішили, можливо, спробувати обійтися без цього. Старались дивитись щоб ніхто не списував. Скарг не поступало після проведення тестування. 95, 4% з’явилися, а це досить непоганий показник.

Ми все робимо для того, щоб залучити якомога більше громадських спостерігачів: ми проводимо певну агітацію в школах і запрошуємо представників батьківських комітетів, щоб вони були присутні, щоб вони дивилися. 128 громадських спостерігачів.  У нас було 37 пунктів тестування задіяно, а  це означає що фактично на кожному було 4 представники громадськості», – розповів Микола Сюравчик.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня у Житомирі учасники ЗНО здавали перше в 2016 році тестування з української мови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі