Суспільство

У Житомирській області 13 з 1000 жінок йдуть на аборт

11 May 2016, 09:51

У Житомирській області поширеність абортів на 1000 жінок репродуктивного віку становить 12,8.

Про це з посиланням на обласного позаштатного спеціаліста з планування сім’ї Наталію Алексійчук повідомляє управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації.

Цей показник дещо вищий, ніж у середньому по Україні: у 2014 року в державі зареєстровано 137 976 абортів, що становить 12,2 на 1000 жінок репродуктивного віку.

Зі слів Наталії Алексійчук, в області 40109 жінок запобігають вагітності за допомогою внутрішньоматкових контрацептивів та 57344 жінки використовують гормональну контрацепцію.

Цього року в Україні з 10 по 17 травня відзначається Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я. Метою проведення Тижня є підвищення поінформованості населення з актуальних  питань охорони репродуктивного здоров’я, значимості його збереження, пропаганди здорового способу життя.

У Житомирській області провідною установою служби планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я населення є обласний перинатальний центр, який має можливість надання медичної допомоги з планування сім’ї, планування  вагітності, з непліддя та профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом, лікування  патологічних  процесів  шийки матки. Левову частку пацієнток центру становлять вагітні жінки, яким надається консультативна допомога та проводиться весь спектр обстежень з виявлення патології у плода.

Також в області працює 5 кабінетів планування сім’ї на базі Новоград-Волинського міськрайТМО, Бердичівської ЦМЛ, Коростенської ЦМЛ, ЦМЛ № 1, ЦМЛ № 2 м. Житомира та ЦМЛ м.  Коростеня.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі у 2015 році народилось 3656 немовлят, що на 168 менше, ніж у 2014 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі